Никола Петровић: ПАРАДЕ И ШАРАДЕ

0

‘’SI VIS PACEM, PARA BELLUM!’’

Срби су перфекционисти и као и увек, свему ће наћи ману. Осим што су перфекционисти, лако их је завести било каквом причом, бајком, глупошћу и осталим шарадама. Оно што је Србима тешко да прихвате, то је истина.

Имамо разне шараде, пласиране од највећих гмазова који су снашли Србију.

Шта ће нам МИГ-ови канте?

Што правите параде, а деца се лече СМС-овима?

Што не раскинете преговоре, освојите КиМ, онда нападнемо Америку и НАТО, победимо и шта?

Купујете оружје, а народ нема леба!

Све те приче, пласирају они који су уништили СВЕ што смо имали! И сваки Србин ће веровати глупостима! ИСТИНА је да смо дошли дотле да немамо НИШТА! Сметају нам канте? По чему канте? Знате шта није канта? Онај исечени и претопљени тенк који не само да није добио замену, већ су продали и хангар где се налазио. Е, он више није ни канта, није ништа! Имамо мало војске? Тачно! Али, нисмо је имали никако! Правимо војне параде? Либерашима то смета, они су их искључили, а увели геј параде. Модернизујемо наоружање, а немамо леба? А ја ћу вас подсетити да економска моћ једне земље зависи управо од њене војне силе. Чак и Швајцарска којој никаква опасност не прети, своје наоружање редовно обнавља, а ми, окружени непријатељима, нама смета да се обезбеђујемо. Запитајмо се, колико смо паметни. Лечимо децу порукама. Прво, то су различита министарства, иначе би по тој логици било ко од вас био дужан да плати мој рачун за струју јер дугујем Србији, а и ви сте у Србији, самим тим и паре, дакле-платите.

Не знате с ким ћемо ратовати? Бринете се? Па, пре свега, надајмо се да због неутралности нећемо ратовати, али либерашком политиком хоћемо сигурно јер је тиме улазак у НАТО неминован! А тада није питање да ли ће ваша деца ратовати, већ када. Што би Немац слао Немца на метак, кад има Срба, Хрвата, Црногораца.. Данас, када је свака сарадња са Русијом кажњива, нама долази Шојгу и купујемо од Руса наоружање без проблема. Када су поплаве, рат и недаће, сви војску траже, али када је мир, сви је кудимо! Надајмо се да нам војска неће требати, али ако затреба, надајмо се да ће бити што снажнија и што модернија!

Призивамо себи зло, да бисмо имали материјал да кукамо. Да ли се тако воли отаџбина?!

Политичаре увек критиковати за лоше потезе. Али, када је нешто добро за Србију-не занима ме од кога долази и како! Хвала, коме год!

На крају, завршио бих још једном изреком. “Ко не храни своју војску, храниће туђу.“

Аутор Никола Петровић, Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*