Никола Петровић: Вук међу јагањцима!

0

Како је то Вук Јеремић од великог демократе, партнера грађанерске другосрбијанштине, америчког мезимца, преко ноћи постао екстремни националиста?
Лепо, зато што није националиста. Зато што никад неће ни бити.

Шта се догађа? Као и увек, Друга Србија спрема подмуклу обману наивним и неопредељеним гласачима, а нарочито националистима којих има много, али који су разбијени, подељени и у већем делу без правих избора. Али, зато сви знају ко је Саша Јанковић. Симбол антисрпства, издајништва, подмуклости и аутошовинизма. Сваки човек чији мозак има макар ону најосновнију функцију, грози се поменутог кандидата. Још јача аверзија је према његовим сарадницима јер важе наводно за нормалне, а сарађују са човеком који је по свему судећи умоболан. Свакако да су најгори његови гласачи јер се они боре за то да њима влада неко ко их мрзи и ко по изјавама, поступцима и поезији неодољиво подсећа на психопату. Саша Јанковић можда јесте мало ударен, али није глуп. И одлично зна да ће имати сраман резултат, иако су све очи упрте у њега. У њега сви гледамо јер прави негативну рекламу себи. Први део задатка је обављен. Сада наступа други део. Гласачима треба супротност Салу Прангији. Пустити Вука међу јагањце.

Примењује се класична обрнута психологија. На сав глас креће вика из Јанкелиних редова:
“Нећемо са Јеремићем! Он је окорели националиста! Уа!“
Јагањци слушају…
“Аха, не волим ни Јанкелу, ни Јеремића, али Јанкела је гори. Гласаћу за Јеремића, да бих гласао против Јанковића!“
И тако ће јагањци сами Вуку отворити капије, а за њим ће ући његов чопор.
Подсетићу, Друга Србија је најавила да ће изаћи у две колоне. Ово су две колоне.
Питам се, када је то Америка почела да ствара српске националисте?
Није нама ово први Вук, драги моји Срби. Имали смо истог једног “националисту“, Драшковића. Али, он је истрошен, олињао. Стиже нам млађи и лепши.
Срећно нам било!

Аутор Никола Петровић, Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*