Николић: До Божића ћу саопштити да ли ћу се кандидовати

0

Председник Србије Томислав Николић изјавио је на годишњој конференцији да ће до Божића саопштити да ли ће се поново канидовати за председника Србије, на изборима који следе на пролеће

Председник Србије Томислав Николић изјавио је на новогодишњој конференцији да ће до Божића саопштити да ли ће се поново кандидовати за председника Србије, на изборима који следе на пролеће.

Николић је рекао да са председником Владе Србије Александром Вучићем разговара о томе како ће изгледати председнички избори, а да не разговарају превише о кандидату Српске напредне странке.

„Не познајем човека у Србији који би боље од мене обављао ову функцију и који би боље сарађивао с Вучићем“, рекао је Николић.

Додао је да се не може десити да не добије Вучићеву подршку.

„Мислим да као личност нисам направио ниједног непријатеља и супарника, али су политичка опредељења таква да сам од многих политичара, али и редакција дочекан на нож“, рекао је Николић у обраћању новинарима у згади на Андрићевом венцу.

„У односу на Србију ниједну грешку нисам направио“, истакао је Николић.

Додао је да је за пет година његовог мандата преокренута слика о Србији у свету, да је земља враћена у ред држава које сви признају, цене и поштују.

Истакао је да можемо да очекујемо присуство великог броја страних државника, када следећи председник буде инаугурисан, што није био случај када је он ступио на дужност.

„На домаћој сцени, покушавао сам да Србија за грађане Србије поново буде Србија“, истакао је председник, додајући да је за време његовог мандата обеелжен велики број јубилеја.

Нагласио је да Србија заслужује да буде буде помињана и истицана, да не сме да буде скрајнута, понижавана и вређана.

Тако је поменуо да се приликом обележавања Првог светског рата није догодило да кривица буде сваљена на једног Србина, да није успео да прође предлог резолуције о Сребреници, нити покушај да Косово постане члан Унеска.

 

 

Агенције

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*