Николић: Србија је тачка ослонца у геостратегији Русије

Српски председник Томислав Николић рекао је да је Србија постала веома важна тачка ослонца у геостратешким размишљањима Русије.

0
Image: 0188682595, License: Rights managed, Restrictions: ALTERNATIVE CROP, Serbian President Tomislav Nikolic attends a press conference during his visit to Vienna with Austrian President Heinz Fischer on March 27, 2014., Place: AUSTRIA, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.com, AFP

Српски председник Томислав Николић рекао је да је Србија постала веома важна тачка ослонца у геостратешким размишљањима Русије.

Додао је и да је Русија била један од најважнијих ослонаца наше земље током готово целе историје, пише Спутњик.

Председник Србије је то написао на свом профилу на Фејсбуку, уз фотографију чланске карте Развојног центра Руског географског друштва у Србији, у које је примљен као почасни члан.

Николић је написао и да је изузетно почашћен и срећан што га је Развојни центар Руског географског друштва уврстио у своје чланове.

Руско географско друштво основано је 1845. године указом цара Николаја Првог, а Развојни центар друштва отворен је прошле недеље у Београду, када је и Николић постао почасни члан.

Главна активност тог друштва су експедиција и истраживања, образовање, очување традиције и културе, објављивање књига и рад са младима. Савету покровитеља друштва председава председник Русије Владимир Путин, док је председник друштва министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*