Николић: Трамп ће нам олакшати живот

0

Победа кандидата републиканаца Доналда Трампа на председничким изборима у САД још тресе свет.

Ипак, ова победа неодољиво подсећа на причу која се догађала у Србији 2012. године, када је за председника Србије изабран Томислав Николић, који је дотукао у медијима већ проглашеног победника Бориса Тадића! Своје виђење победе Трампа ексклузивно за „Ало!” износи шеф државе Томислав Николић, који тврди да ће овај догађај из темеља променити физиономију света!

Председник Србије Томислав Николић за наш лист износи своје виђење победе кандидата републиканаца Доналда Трампа на изборима у САД, чији се успех може мерити са његовим када је победио у медијима и елитним круговима фаворизованог кандидата ДС-а Бориса Тадића.

– Отворена радост у многим земљама и начин на који су светски медији извештавали о победи Доналда Трампа говори о свести свих народа да ће тај догађај у великој мери променити физиономију света.

Политика коју је најавио нови амерички председник ће по свој прилици бити преусмерена са одржавања доминације у међународним односима на јачање националне економије, борбу против корупције и стварање нових радних места – каже председник Србије и додаје:

– Тренд окретања националном започео је заправо са Брегзитом и шири се Европом незаустављивом брзином. Након ове промене очекујем да ћемо бити третирани равноправно са другим државама у региону и да ћемо, после више деценија, имати прилику да спроводимо политику мира и сарадње, у складу са нашим легитимним интересима.

Николић: Желим да угостим Доналда!

Председник Србије Томислав Николић каже за „Ало!” да очекује да новоизабрани председник САД Доналд Трамп буде гост Србије. „Желим господину Трампу пуно успеха у променама политике своје земље, које је најавио у кампањи, и волео бих да га угостим у Србији”, каже Николић.

Прво што „боде очи” када се пореде амерички избори у којима су ривали били Хилари Kлинтон и Доналд Трамп са изборима из 2012. године у Србији, када су се за фотељу на Андрићевом венцу борили Томислав Николић и Борис Тадић јесте чињеница да су кандидати Демократске странке (Kлинтонова и Тадић) изгубили председничку трку.

Следећа паралела која се може подвући је та да су и Хилари Kлинтон сада медији у Америци, и Бориса Тадића пре четири године у Србији проглашавали за победнике и апсолутне фаворите. Такође, њих је подржавала и такозвана елита, НВО, медији, док су Трамп и Николић окарактерисани као „људи из народа”.

Политички аналитичар Бранко Радун за „Ало!” каже да се може повући паралела између избора у САД и председничких избора 2012. године у Србији.

– Уочљиво је да је тада у Србији против Николића и његове породице вођена прљава кампања, као што је сада рађено против Трампа. Унапред су Kлинтонова и Борис проглашавани као победници, док су Николић и Трамп приказивани као мали људи из народа иза којих не стоји такозвани естаблишмент – каже Радун.

Милиони потрошени на пљување Трампа и Томе

Политички аналитичар Бранко Радун каже да је још једна од паралела и сличности између Доналда Трампа и Томислава Николића чињеница да су против њих вођене скупе и прљаве кампање. – Стотине милиона долара потрошене су за рушење Трампа и његове породице. Исто је велики новац отишао у сврху блаћења Николића. Чак се пљување и напади на Томислава Николића и Доналда Трампа нису зауставили ни када су изабрани за председнике – тврди он.

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*