Ниско и без страха: Дејства наше ловачко-бомбардерске авијације у НАТО агресији (ВИДЕО)

0

Многи детаљи борбених дејстава ловачко-бомбардерске авијације РВ и ПВО Војске Југославије током агресије НАТО-а на Савезну Републику Југославију 1999. године нису до сада били познати а оно што су износили поједини медији у протеклим годинама често није имало везе са реалношћу.

То се пре свега односи на информације о томе да су југословенски авиони дејствовали по снагама НАТО-а у Тузли и бази у Ринасу, Албанија. Јединице ЛБА су и поред превласти НАТО у ваздушном простору успеле да изврше постављене задатке и тако помогну снагама на терену да готово неутралишу тзв. ОВК.

За време трајања ваздушних удара НАТО снага југословенска ЛБА је имала 31 лет у трајању од 18,25 часова, од чега су 25 били борбени летови у трајању од 15,25 сати, од којих је 19 било са ватреним дејствима, а 6 летова су били прелети у трајању од 3 часа. Ударну снагу чинили су авиони Ј-22 и НЈ-22 “Орао“ из састава тадашњег 98. ловачко-бомбардерског авијацијског пука којег су чиниле 241. ловачко-бомбардерска авијацијска ескадрила “Тигрови“ и 252. ловачко-бомбардерска авијацијска ескадрила “Курјаци са Ушћа“ које су за време ваздушних напада НАТО базирали на аеродромима Лађевци и Поникве.

241. лбае извела је 10 летова са свих 10 ватрених дејстава, док је 252. лбае у 8 летова извела 5 ватрених дејстава а у три лета дејства нису остварена због лоших метео услова и избегавања ловачке авијације НАТО. Изведен је и један извиђачки лет. Шест борбених летова са 4 ватрена дејства извели су и авиони Г-4 “Супер Галеб“ из састава 229. ловачко-бомбардерске ескадриле “Мачеви“, 172. авијацијске бригаде који су полетали са аеродрома Ниш. ЛБА је пред сам рат имала на располагању 84 авиона од чега 41 Ј-22 и Ј-22 и 43 Г-4 а оперативност активних авиона била је око 85 процената.

Летови су извођени на екстремно малим висинама у профилу лета ниско-ниско-ниско, трајање летова сведено је на минимум (30-50 минута) и дејства су била изненадна по времену и правцу налета. Напади су вршени из бришућег лета и у само једном налету а примењивана је радио тишина. Ради избегавања ватре са земље примењивани су противракетни и противартиљеријски маневри, коришћени су и двоседи Ј-22 ради боље навигације и проналажења објекта дејства као и визуелног осматрања ваздушног простора на маршрути.

Мотивација посада била је веома висока, дејства су изводиле најискусније посаде а за задатке су знали само командант јединице и пилоти. Општа и претходна припрема за дејство је било благовремено и детаљно по свим елементима лета и пилоти су унапред знали где се циљеви налазе. Припрема авиона за борбени лет је уместо 45-50 минута колико је било по норми за један авион смањено на свега 13 минута и то за истовремено три авиона. Иако није било снага за посебно извиђање нападнутих циљева, на основу извештаја посада процењено је да су сва ватрена дејства извршена успешно.

За ватрена дејства утрошене су 32 фугасне бомбе ФАБ-250, 56 касетних БЛ-755 и 70 топовских граната 23 мм. У два случаја је на авионе који су вршили нападе из понирања бомбама ФАБ-250 извршено ватрено дејство са земље од којих је 25. марта 1999., по речима пилота пратиоца очевица, један Орао погођен и оборен док је пилот, командант 241. лбае мајор Живота Ђурић погинуо. Међутим званично тачан узрок пада авиона није утврђен па се само претпоставља да су снаге тзв. ОВК или погодиле пилота или витални део авиона.

Борбени летови ЛБА вршени су све до првих дана априла када су обустављени због снажног дејства авијације НАТО по аеродромима Лађевци, Поникве и Ниш на којима су углавном базирали авиони југословенске ЛБА.

Живојин БАНКОВИЋ, Т6

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*