Њујоркер: Трамп можда једини који зна све о Тесли

0

Новоизабрани амерички председник Доналд Тамп можда је једини човек на свету који зна све тајне Николе Тесле будући да је његов стриц био на челу комисије ФБИ, која је истраживала заплењене документе након смрти једног од највећих научника 19 и 20 века, пише амерички Њујоркер.

Тесла је преминуо почетком јануара 1943. и сву његову имовину запленио је ФБИ.

Три седмице касније, стручна група прегледала је све те документе, а на челу је био Џон Г. Трамп, стриц новог председника САД.

Трампов стриц је био инжењер и физичар, а сам Доналд често је спомињао славног стрица.

„Стриц ми је често причао о нуклеарном рату пре него је и постао нуклеарни“, говорио је Доналд.

Највећа брига ФБИ-а био је страх да је Тесла развио неко моћно оружје које би савезници могли искористи.

Званично, истрага није дала битније резултате, а Џон Трамп је написао: „Размишљања и радови Николе Тесле, барем последњих петнаестак година, примарно су филозофске природе и не садрже нове делотворне методе или примењива истраживања“.

Тек шест месеци након смрти славног научника спроведен је филаделфијски експеримент, а неки теоретичари кажу да је то доказ да је у Теслиним документима било нешто више од обичног „филозофирања“.

Врте се приче да је један ратни брод америчке морнарице нестао или је постао потпуно невидљив, зависно кога питате.

Морнарица деценијама тврди да се експеримент никад није догодио те да су све те приче само плод хиперпродуктивне маште теоретичара завера.

Доналдов стриц први је прочитао Теслине белешке и поставља се питање колико је тих информација пренио самом Доналду, пренео је портал Еxпреш.хр.

 

 

 

Искра

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*