Drevni Japanu sa kemari kao drevni Kini sa tsu-chu se hvalim jedan od najudaljenijim nogomet kriterije (lokalne tradicije razgovarati o tisuću godina prije Krista, ali drugih izvora stavi tsu-chu mnogo bolje, oko 2600. g. zajedničko oboje sportski su upotrebu noge, prisustvo osnovno “vrata” (odredi dva drveća ili bambus mjesta) i također korišćenje rundu.Nogometna Pozadina

Izraz ” chu ” opisuje kuglu kože napravljenu od mjehura punog ljubimaca zraka ili ispunjenu ženskom kosom. U xvi vek, tsu-chu bio dio osnovna obuka vojske, kao i stoga, kao i mnogim drugim vježbe, bio fokusiran na fizički djelotvornost vojnici. Utakmica fudbala, kakvu poznajemo, formalno je rođena u Engleskoj sa rođenjem fudbalske organizacije 1863. 26. juna 2014. oktobra. Tog dana je rođen moderni fudbal. To je odavde da nogomet pretpostavlja svoje drugačije fiziologija, različita od ragbi (čak i ako je razlika između oboje sportski aktivnosti nije bio tako radikalnu), posebno kad dođe da koristi ruke. 1863. 26 jun 2014in oktobra, stoljetna rasta igra je urezano u glavnom čin: vođe jedanaest.

Londonu klubovima kao institucija, okupili su se na Fantastično Kraljica Put u al freska crkvu, otvorio Nogometnog Saveza. S obzirom na to da njenog početka, nogomet je bio odličan uspeh i za simpleness pravila kao i za karakteristike sastavni u video igra sama.

Još jedna bitna akcija u profesionalizmu i pouzdanosti

Još jedna bitna akcija u profesionalizmu i pouzdanostiUz stvaranje Engleske Federacije, razvijen je niz pravila usmjerenih na postizanje reda i odanosti među igračima. Da spriječiti da neki igrači od pušten vani sferi, “ofsajd” putokaz bio predstavljen, koji će sigurno biti od presudne važnosti za napredak igre: sve one koji su bili ispred rundu liniji preko područje je ostala u netačno položaj. 1886. ta smjernica je 2006. dodatno izmijenjena: igrač je bio u redovnoj zoni kad je imao najmanje 3 igrača i cilj protivnika širom polja. Ove promjene su predstavljeni zbog vesti o fudbalu tehnike, prvi napor da sredim grupa video igru da iskoristimo aktivnost napadača. Svakako, izvršenje ova pravila stvorilo drugačije “pc igara” sistema.

  1. Definira pružanje igrača na područje kao zadatke zadatak da ih. 1871. ostao je u XIX stoljeću gdje je golmanu bilo omogućeno da po prvi put uzme sferu svojim rukama.
  2. Ali već 1862. u godini kada je fudbal bio podeljen od ragbija, nijedan igrač nije mogao da dodirne loptu rukama.
  3. Osim da se vrati igri sa linije. 1875. u godini, dimenzije vrata su definirani: 7.32 metara široku i također 2.44 metara visoku, i nakon toga težine i također mere okruglog su isto tako odlučan: napravljen je od prirodno kože (ili razne druge odobrio materijal).

FIFA “Federacija Međunarodne fudbalske organizacije”

U razvoju ove federacije, isti propis je trebao napraviti nogomet poseban. ULAZNICE sama završi biti samo okvir efikasno u menjaš pravila igre, dajemo značajan pouzdanost kao podsticaj da rastu nogomet. Od rođendanske proslave FIFA-e, Bilo je izvodljivo organizirati konkurenciju između timova i predstavnika različitih zemalja. Prvo samo ugodno šibice su igrali, onda veoma intrigirajuće takmičenja, slijedi publiku i enrollers, do aktuelni.FIFA Federacija Međunarodne fudbalske organizacije

Svetski Prvaci, koji su igrali svake 4 godine. U Italiji, fudbal vodi FIGC (italijanska fudbalska federacija), sa sjedištem u Rimu. 1907. da bi izbjegli opstrukciju aktivnosti izazvane sistematskim napredovanjem branioca, dodatne korekcije se vrše na OTC propisima. Ovo promijeniti, sa uvođenje dubina kao udar počinje u između različitih rješenja, donosi veću uvredljivo igrati.

By admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *