Bivši deveti teniser sveta, Fabio Fonjini, bacio je sumnju na navodni pozitivan kovid test Novaka Đoković, u decembru 2021., što je bio ključni deo događanja na Australijan Openu. Fonjini, koji je 2015. osvojio titulu u dublu na Australijan Openu, tvrdi da je razgovarao sa Novakom nakon njegove kontroverzne deportacije. Đokovićev pozitivan test bio je deo izuzeća od obavezne vakcinacije, koje je verovao da će mu omogućiti ulazak u Australiju, koja je uvela obaveznu vakcinaciju protiv širenja zaraze kovida19. Ali nevakcinisani Đoković naišao je na neprijateljstvo nakon sletanja u Melburn. Bio je zadržan u imigrantskom pritvorskom centru čak nekoliko dana.

Novak Đoković Kovid saga se nastavljaNakon što mu je sudija dozvolio da igra, australijski ministar za imigraciju, Aleks Houk, uskočio je i deportovao dvadesetostrukog grend slem šampiona, sa obrazloženjem da bi to moglo da podstakne proteste protiv vakcine u toj zemlji. Sama legitimnost Đokovićevog pozitivnog testa, koji je navodno uzorkovan u decembru, doveden je u pitanje istraživanjem Bi-Bi-Sija (BBC). Da stvar bude još sumnjivija, Novak je uslikan bez maske u javnosti dan pošto je saznao da je pozitivan, i priznao je da je znao za svoj pozitivan test kada je prisustvovao intervjuu sa francuskim novinarom u decembru.

Đoković se poslednjih nedelja uveliko povukao iz očiju javnosti, a Fonjini je doveo u sumnju fijasko priznavši da „samo Novak zna“ da li je njegov test zaista bio pozitivan. „Razgovarao sam sa Đokovićem kada su ga izbacili iz Australije“, rekao je Fonjini za El Grafiko, „Sve je to bilo jako ludo. Borio se jer je znao da može. Samo on zna da li je imao kovid ili ne. To je veoma privatna stvar. Bilo je zaista tužno, jer se više pričalo o tome nego o grend slemu. Ne želim ništa drugo da kažem. Voleo bih da ga vidim kako igra.

Kao so na ranu, Novakov rival iz ‘velike trojke’ Rafael Nadal je osvojio titulu na Australijan Opena u Đokovićevom odsustvu sa terena, i time zauzeo mesto na listi igrača svih vremena sa, čak, 21 glavnom titulom.

No, Đokovićeva kovid saga se možda neće završiti Australijan Openom, jer se očekuje da će igrati na Indijan Velsu, turniru koji se često naziva „petim grend slemom“. Njegovo ime je na listi za prijavu, ali uslov za prijavu jeste vakcinacija protiv kovida što sugeriše da bi Đoković ponovo mogao upasti u nevolje, ukoliko ne promeni svoj stav oko vakcine. Štaviše, priča se da će teško ponovo doći do izuzeća, ako je Đoković planirao da ponovo krene tim putem nakon izvojevanih borbi u Melburnu. Novak bi mogao da se vrati u igru na Otvorenom prvenstvu Francuske, koje bi trebalo da se odigra u roku od šest meseci od njegovog, navodnog, pozitivnog kovid testa i zbog toga bi mogao da mu donese pasoš za vakcinu.

Međutim, Fonjini nije jedini koji bi želeo videti Novaka na terenu, mnogima nedostaje uživanje u igri ovog velikog tenisera. Čitav svet je bio fokusiran na njegov slučaj koji se odigrao pred australijskim sudom i sada sa nestrpljenjem čeka kakav će biti nastavak ove 2022. godine za Novaka.

By admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *