Новак Ђоковић: „Нисам пао, само сам сео да одморим!“

0

Током свог боравка у Београду, Новак Ђоковић је одвојио време да се сретне са нашим младим тенисерима, тренерима и тениским радницима у Тениском савезу Србије и подели са њима бројна искуства из своје каријере. Главна тема била је утицај снаге мисли на резултате у спорту, а Ђоковић је између осталог говорио о психолошком приступу мечевима, тренинзима, и другим професионалним обавезама.

Децу су занимали детаљи у вези са правилном исхраном и суплементацијом у спорту, шта је то што би требало да једу и пију током тренинга, пре и после мечева.

Било је речи и о медицини у спорту, о психотерапеутским методама, како да се победи трема, блокада између тренинга и изласка на терен, борбе са притисцима и очекивањима, страхом од пораза, како да се савладају бројне препреке на путу ка максимуму.

Више од стотину дечака и девојчица имало је бројна питања, а једно од њих поставио је седмогодишњи малишан из ТK Дрил.

Ноле, зашто си пао? Новак се на ово питање насмешио, пришао је дечаку, а одговор је заслужио велики аплауз:

– Нисам пао. Само сам мало сео да се одморим, да бих се вратио још јачи!

Дружење са децом део је едукативних активности Тениског савеза Србије и Новака Ђоковића, који се труде да што чешће нашим младим играчима и тренерима преносе искуства, како би им помогли да унапреде своје резултате.

Сусрету су присуствовали др Ненад Дикић из АДАС-а, наш дубл мајстор Ненад Зимоњић, Богдан Обрадовић, селектор Дејвис куп селекције, Татјана Јечменица, селектор Фед куп тима Србије, Здеслав Милинковић, доктор Дејвис куп тима Србије и многи други.

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*