Новак: Кога ћу подржавати ако нећу Хрватску? Осећам да су Хрвати моји

0

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић у интервјуу за хрватски портал гол.хр и Нову ТВ нагласио је да на све људе у региону гледа скоро исто. Свестан је да не морају да сви имају исти став према комшијама као он, али и подвукао да покушава да својим именом и утицајем може допринети позитивној енергији.

  • Мени је увек драго да разменим узајамно поштовање с водећим људима из света, али нарочито регије. Гледам на нас све одавде исто, тако се и понашам, трудим се да будем љубазан, пристојан са свима. Моја фамилија није осетила страхоте рата, али разумем оне којима су ране још свеже. Не морају сви да имају исти став према суседима који ја имам. Не може се очекивати од човека да заборави нешто, али се може радити на опроштају и то је оно што ја покушавам да направим, да позитивно утечем на људе – нагласио је у интервју за „гол.хр“ Ђоковић.

Први играч света објасио је новинарки Фани Стипковић зашто је јавно подржавао хрватску фудбалску репрезентацију за време СП у Русији 2018:

  • Медији често превише напумпају неку причу. Мене су у неким медијима јако осуђивали због подршке хрватској репрезентацији, али ми није сметало. Ја свесно радим неке ствари јер својим именом и утицајем могу допринети позитивној енергији. Свако се разликује, али мени је то било логично. Кога ћу подржавати ако не Хрватску? Осећам да су они и моји. Имам тај део и у фамилији, тако сам се увек осећао. Ја поштујем да ће то некима сметати, али нека они поштују и мој избор.

Ђоковић по мајчиној линији вуче корене из Хрватске, што је објаснио и у интервјуу:

  • Моја мајка је рођена у Београду, али њени родитељи су из Хрватске. Бака и дека су из Винковаца, заправо цела бабина породица долази отуда и тамо и даље имам родбину. Последњи пут сам у Винковцима био пре 10 година. Чак сам играо тамо и неке јуниорске турнире, сећам се. Тада сам и упознао породицу, и нисам заправо ни знао колико фамилије имам. И тетки и стричева.

Новак је нагласио да воли да крстари хрватским делом Јадрана и да су, по њему, та острва најлепша на свету.

  • Јесам обишао доста земаља, али некако тамо се човек најлепше осећа, то је исти језик, по мени и иста култура. То је неки драгуљ, бисер Јадрана. Ја сам се некако увек лепо осећао, увек су ме људи на леп начин примали и увек сам био добродошао – нагласио је Ђоковић.

СТИПКОВИЋ: ПРЕДИВНО ЉУДСКО БИЋЕ
ХРВАТСКА новинарка Фани Стипковић на „Инстаграму“ се захвалила Ђоковићу за интервју:

  • Он није само најбољи тенисер света, он је предивно људско биће које користи свој статус и славу како би пренео поруку љубави коју би требали имати једни за друге и како би својим порукама и делима помогао да овај свет постане боље место. Хвала ти на интервјуу Ноле, ти си стварно прави пример узорног спортисте и још квалитетније особе.

novosti

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*