Novi plan Prištine: Šiptari posle „Trepče“ otimaju i svu imovinu SPC!

0

Nakon konfiskacije „Trepče“, Priština kreće u oduzimanje i sve imovine SPC u južnoj srpskoj pokrajini.

Prema rečima Ljubomira Marića, ministra administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi, pravni tim Srpske liste užurbano radi da bi sprečio pakleni plan Prištine.

– Pravni tim Srpske liste danas bi trebalo da preda žalbu Ustavnom sudu Kosova kojim ćemo dokazati zašto zakon o „Trepči“ ne može biti validan. Pošto više ne prisustvujemo sednicama vlade, ne znamo kakav je plan u vezi sa sprovođenjem tog zakona, ali od trenutka usvajanja u skupštini ostavljen je rok od 15 dana za sve prigovore.

Umereni smo optimisti da ćemo uspeti da oborimo zakon i svakako smo borci za naš narod, jer nas isključivo interesuje pravo radnika i kombinata. Sada, ako bi se stvorio ovako opasan presedan, sve je moguće, pa i oduzimanje imovine SPC, ali to je pitanje za međunarodnu zajednicu, od koje se očekuje da primenjuje iste standarde svuda – rekao je Marić za „Alo!“ i dodao da ne veruje da će se neko usuditi da nasilno preuzme kontrolu nad „Trepčom“.

Interesantno, juče je kosovsko ministarstvo kulture blokiralo nastavak radova na obnovi Hrama Svetog Nikole u kompleksu manastira Sveti arhangeli kod Prizrena, a radnicima je zaprećeno policijom ukoliko nastave radove.

– Zabranom obnove tog hrama se onemogućava sloboda verskog života i otvoreno se guši život naše crkve zloupotrebom institucionalne vlasti – rekao je episkop Teodosije.

Klark i Medlin žele da naplate bombe“

Na KiM trenutno radi i kompanija „Enviditi“ nekadašnjeg generala Veslija Klarka, koji je bio glavnokomandujući NATO tokom bombardovanja Jugoslavije, a upravo ona čeka na ekskluzivnu licencu za iskopavanje lignita za proizvodnju tečnog goriva i gasa na celoj teritoriji KiM. Tu je i preduzeće ACM, koje kontroliše Medlin Olbrajt, nekadašnja državna sekretarka SAD. – Nemam podataka da li su umešani u priču o „Trepči“, ali nema dileme da to dvoje užasnih ratnih profitera sada žele da naplate bombe – smatra Drecun.

 

 

 

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*