Новинар о отмици: Отели су ме неки људи, не знам који…

0

Новинар Стефан Цветковић чији је нестанак подигао Србију на ноге одбио је да каже полицији ко га је киднаповао, али и ко га је спасао од наводних киднапера .

Цветковић који је после 30 сати потраге пронађен жив и здрав у петак после подне, истог дана је до касно у ноћ давао изјаву о околностима под којим је мистериозно нестао два дана раније око 22.30 сати.

Он је пронађен у сред дана на улици, недалеко од куће где је живео са родитељима у насељу Стадион у Белој Цркви.
Kако каже извор Блица упознат са истрагом, читава Цветковићева прича пред полицијом односила се на то да су га у среду увече киднаповали непознати људи када је излазио из аутомобила у Београдској улици у Белој Цркви.

„Током давања изјаве он се неспретно довијао и препричавао шта му се дешавало током 30 сати када га је читава Србија тражила. Он није желео да открије где је био. Пронађен је на улици, не постоји ни кућа ни број, ни место где је био. Једноставно улица“, каже извор “Блица” упознат са истрагом.
Према његовим речима, Цветковић је тврдио да су га киднапери закључали у једној кући.

„Он није желео да открива ничија имена. Говорио је да су му неки људи помогли да се извуче и да су га сместили на сигурно. Међутим, није желео да каже ништа о томе, истичући да је разлог за то брига за безбедност његових спаситеља“, наводи извор “Блица”.

У овом случају, док се не расветле све околности Цветковићевог нестанка, он је оштећени. Полиција и Основно тужилаштво у Вршцу воде случај, а како сазнајемо, у току је проверавање његових навода.

„У наредним данима требало би да буду готови сви налази, али и да се утврди како је Цветковић превезен од Београдске улице до киднапера, али и од њих на сигурно. Проверава се и како се нашао на улици недалеко од његове куће. Листинзи позива на његовим телефонима од великог су значаја. Самим тим биће познато шта се дешавало заиста – да ли је Цветковић заиста киднапован или је сам, уз нечију помоћ, инсценирао свој нестанак“, наглашава наш саговорник.

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*