Обим трговинске размене Србије и Русије и до 2 милијарде долара

0

– Обим трговинске размене Србије и Русије може да порасте и на две милијарде долара – рекао је данас заменик председника Трговинске коморе Русије, Владимир Падалков на СПИЕФ-у истичући да са Србијом постоје историјске везе, али да сада постоји жеља да се сарадња на економском нивоу прошири.

Он је у изјави за Тањуг објаснио да се ради на томе да везе Србије и Русије буду још ближе, као и да се заједнички рад не локализује само у Србији и Русији, већ да се прошири и у Европи и ван ње.

– Ми имамо уговор о стратешком партнерству са Србијом и то нам много значи и сад је наш задатак да се сконцентришемо на мала и средња предузећа и тиме ћемо се бавити у наредном периоду – рекао је Падалков.

Он је најавио нове видове сарадње са Србијом, пре свега по питању извоза авиона.

– Очекујемо сарадњу са Србијом на плану нових авиона које планирамо да уз помоћ Србије извозимо на тржиште Европе. Такође, ту су пројекти у области енергетике, индустрије и традиоционално пољопривредних производа. Тренутно је обим робне размене балансиран, а резерве имамо за мала и средња предузећа – закључио је Падалков.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*