Оболела радница Јуре добија нови уговор!

Самохрана мајка Виолета Петровић, оболела од карцинома, добиће нови уговор од компаније Јура, саопштио је градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

0

Булатовић за Танјуг каже да је добио писмо од Јуре у којем пословодство компаније наводи да нису били свесни околности и специфичне ситуације у којој се Виолета нашла, након што јој је истекао уговор који је имала на одређено време, а у међувремену је оболела од карцинома.

Он је тим поводом одржао прес конференцију у Нишу и изразио задовољство због расплета ситуације.

„Учинили смо све што је у нашој моћи да помогнемо у решавању овог проблема. Разговарали смо пре свега са њом, па са руководством и директорима корпорације Јура. Добили смо одговор у коме се каже да је корпорација решила да из моралних и хуманих разлога пружи помоћ у оквиру својих могућности и понуди јој уговор”, рекао је Булатовић.

Он је захвалио представницима компаније, министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и свима који су помогли у решавању проблема.

Виолета Петровић је у међувремену изјавила да је раније данас била код градоначелника Булатовића и да су разговарали о свему и да је он рекао да ће учинити све да јој помогне и да се реши ова ситуација.

„Хвала” му на томе, рекла је Петровић и објаснила да је код градоначелника НИша претходно било и пословодство Јуре, а да је затим она заједно са инспекторком рада разговарала са Булатовићем.

Он их је, каже, обавестио да су му њени послодавци рекли да ће у току дана донети одлуку и јавити шта су одлучили о њеном случају.

Петровић је додала да је цео случај дошао и до министра Александра Вулина и да и он чини све што може да јој помогне и да буде заштићена.

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*