Обрадовић: Србију пљачкају стране банке, тајкуни, страначки паразити

Председнички кандидат покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас, на прес конференцији у Скупштини Србије, да Србију пљачкају стране банке, тајкуни, страни инвеститори и партијски паразити" преко намештених тендера

0

Председнички кандидат покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас, на прес конференцији у Скупштини Србије, да Србију пљачкају стране банке, тајкуни, страни инвеститори и партијски паразити“ преко намештених тендера.

„Србију пљачкају стране банке, које имају највеће каматне стопе у Европи и новац износе из земље, други велики пљачкаши су тајкуни, који не плаћају порез држави и дугују „стотине милиона за порез држави“, и одређени број страних инвеститора, а највећа је „партијска пљачка Србије“ рекао је Обрадовић.

Обрадовић је оптужио премијера Александра Вучића да са братом Андрејем и кумом Николом Петровићем има заједничка предузећа „преко којих перу паре и остварују екстра профит“.

Потпредседник Двери Предраг Митровић рекао да је од 2002. године до данас „проћердано“ 128 милијарди евра народних пара.

Он је прецизирао да је од 2002. године до 2013. године из Србије нелегалним путем изнето 53.708 милијарди долара, и да је од 2008. до 2014. незаконито потрошено 59 милијарди евра о чему, како каже, сведочи извештај ДРИ.

ОРЛИЋ: ОБРАДОВИЋ БРУТАЛНО ЗЛОУПОТРЕБИО ПАРЛАМЕНТ

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић оценио је данас да је лидер покрета Двери Бошко Обрадовић брутално злоупотребио парламент тиме што је мимо процедуре омогућио обраћање особе која није посланик и која нема право да пред новинарима говори у Дому Народне скупштине.

Орлић је новинарима у парламенту, након Обрадовићеве конференције на којој је говорио и потпредседник Двери Предраг Митровић, који иначе није посланик, рекао да је то скандалозно понашање.

Додао је и да председница парламента Маја Гојковић није била информисана о томе да постоји могућност да се у скупштинском холу обрати било ко сем чланова посланичке групе Двери.

„Политичка старлета Вука Тадићевог Јеремића закључио је да је његов говор истрошен, да ни његови посланици ништа ново немају да кажу, па је онда довео мимо процедура, дозволе и сагласности једно лице са улице, непознато лице, да у скупштини са микрофона урла и износи оптужбе на рачун Александра Вучића. То је првокласан скандал“, рекао је Орлић.

Он је рекао да су тиме сви из „досовске булументе“ показали не само да немају намеру да упуте извињење, већ и да желе да наставе са подмуклим и дрским нападима на Вучића и чланове његове породице.

Орлић је оценио да је јасно да ти људи до те мере не поштују парламент да га претварају у „свратиште за сваког фрустрираног члана групације Двери, штаба Вука Јеремића и досовске булументе“, тако да у скупштински хол „улази свако коме се прохте и пред новинарима говори све што му падне на памет“.

„Они који су упадали у РИК како им се прохте, данас су најсрамније увредили и Дом Народне скупштине“, навео је Орлић и додао да су то очекивани потези оних који желе да врате Србију у доба пре 2012. године, када је држава била пред сломом.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*