Од августа АБОРТУС уз помоћ лекова у Бетанији

0

Прекид трудноће уз помоћ лекова почеће да се примењује од августа на Kлиници за гинекологију и акушерство Kлиничког центра Војводине.

Kако пише „Дневник“, медикаментозним прекидом трудноће смањује се могућност компликација, а Бетанија ће тако бити међу првима у држави која је почела са применом ове методе.
Управник Kлинике за гинекологију и акушерство Тихомир Вејновић каже да ће, захваљујући донацији, медикаментозне прекиде трудноће почети да раде од августа или најкасније септембра. Нада се да ће се овакав поступак радити редовно.
„Прошле недеље смо се обратили Министарству здравља и тражили одобрење. Медикаментозни прекид трудноће регистрован је и одобрен ове године и мислимо да ће допринети смањењу броја могућих компликација којих има код класичних прекида трудноће. Циљ је да не нашкодимо здрављу пацијенткиња и да смањимо компликације. Ови лекови могу да се примењују и у трудноћама које се прекидају до десете гестацијске недеље, али и у каснијим трудноћама, када постоји медицинско оправдање или генетске малформације плода“, наводи Вејновић.

 

 

021

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*