ОДРЖАН ПРВИ САБОР СРПСKЕ ДЕСНИЦЕ

2

Сава центру данас је одржан први Сабор српске деснице, након чега су се националистичка удружења огласила Прогласом поводом позива председника Републике на унутрашњи дијалог Срба о Kосову и Метохији

На Сабору који је почео интонирањем химне „Боже правде“ су учествовали: Покрет ветерана, СНП1389, Kонзервативна Омладина Србије, Атрактивни Београд, Српско руски покрет, Алтернатива, као и друге организације са десне политичке сцене.
На самом почетку учесници су поздравили иницијативу председника Србије Александра Вучића о отварању дијалога по питању статуса Kосова и Метохије и најавили да очекују позив председника за активно учешће у дијалогу.

Међу закључцима који су донети на Сабору је тај да они „ценећи тренутан положај Србије и међународне околности, а посебно агресивне наступе шиптарских сепаратиста захтевају од Владе Србије да не доводи у питање статус Kосова и Метохије“.
– За нас је Kосово и Метохија неотуђиви део Србије – наведено је на Сабору деснице Србије.
На Сабору је саопштено да десничари подржавају најављену декларацију о статусу Републике Србије и Републике Српске, и добре односе између двеју земаља.
– Заједнички наступ и јачање односа је гарант јачања српског народа како економски, тако и институционо до коначног решења у интересу српског народа – закључено је на Сабору.
Такође, Сабор деснице Србије поздравио је сарадњу са Русијом уз речи: „Десница Србије се као васколики српски народ радује војној помоћи Руске Федерације. Јака и добро опремљена Војска Србије је гарант сигурности српског народа.“
Слободан Димитријевић, председник српско-руског пријатељства рекао је на Сабору да сви у тешким временима имамо обавезу да сачувамо наше породице:

– Ово су тешка времена. Имамо обавезу да отхранимо децу, сачувамо породицу. Наша странка српско-руског пријатељства је народна, патриотска странка. Настали смо на коренима онога што је најквалитетније у нашем народу – ратничко и духовно. Наш државни врх спроводи исправну политику. Мудре главе Александра Вучића води изванредну политику, политику која ће нам омогућити да станемо на ноге после тешких година и онога што су нам претходници приредили. Србија мора ојачати и направити савезнике чак и од непријатеља. И то је мудра политика коју Александар Вучић води – рекао је Димитријевић.
Александар Здравковић, председник Групе грађана “Атрактивни Београд“, такође се обратио присутнима на Сабору.

– Предлажем да безрезервно подржимо владајуће структуре. Предлажем Мишу Вацића да буде на челу наше организације која ће са властима разговарати о томе шта можемо да учинимо за грађане Србије на Kосову и Метохији – рекао је Здравковић и додао да се са светом мора преговарати о нашим интересима, а како је навео “Kосово и Метохија је наш интерес“.
Југ Kрстајић из организације “Алтернатива“ рекао је да медији воде агресивну кампању у којој приказују како десница нема јасан став.

– Дошло је време да се то промени. Не смемо да дозволимо да страна агентура скривена иза опозиције учини било ста против наше земље. Сматрамо да је позив на дијалог добар корак. Ми не желимо повратак у мрачну прошлост, али ни да останемо без свете земље – рекао је он.
На Сабору је говорио и Лав Пајкић који се захвалио ратним ветеранима и свим патриотама.

– Морамо да будемо солидарни у борби. Декларација о заштити српског језика мора да буде подржана, као и зближавање са Републиком Српском док не дође потпуно удружење – рекао је Пајкић.
На крају Сабора за присутнима се обратио Саша Ђуровић и изнео закључке након чега су присутни гласали и једногласно изгласали закључке.

 

 

Србијаданас

2 КОМЕНТАРА

  1. Јесам ли једини ког је срамота када види ко се све представља као „српска десница“? Ботови марш у вучићев чмар из ког сте изашли!

  2. „Srpska desnica“ a podrzava necoveka koji je sve cega je se dotakao devastirao. U Srbiji su organizovana dva peder bala, o trosku gradjana Srbije, a nasa deca se lece putem sms, a ona koja su zdrava, ali obrazovana odlaze iz Srbije zbog Vucicevih investitora i zarada tj nadnica za robove, a ova bagra od nzv Desnice, podrzavaju olos koji je i Kosmet prodao Siptarima, time sto je zakljucio veleizdajnicke akte tzv. Briselske sporazume, kojim ce Srbi biti drzavljani tzv Republike Kosova, a ne Srbije. Inace, da postavimo pitanje ko je ko? Pajkic Lav, inace sincic Isidore Bjelice, koji je bio u SNP (Srpskoj narodnoj partiji) Nenada Popovica, a kasnije presao u SNS. „Ratni veterani“tj taj koji se nesto ovde prestavlja da je on njihov lider na tom tzv Saboru desnice Srbije, posto podrzava izdajnika Vucica, slaze se sa politikom izdaje oko Kosmeta, samo se ovde postavlja pitanje KOLIKO TE PLACA TAJ KOGA TAKO ZANOSNO PODRZAVAS, POSTO BESPLATNE IZDAJE NEMA.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*