Оливер Ивановић: Сам бих себе презрео да се сада повучем

0

Лидер Грађанске иницијативе СДП, за “Новости”, дан након паљења аутомобила. Порука да одустанем од кандидатуре на изборима

ДАН након паљења аутомобила лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића није се много одмакло у истрази. Стигла је само потврда да је пожар подметнут, што је било видљиво и голим оком, док починиоци и њихови налогодавци још нису пронађени.

– Више је него очигледно да је пожар подметнут јер су остали многобројни трагови који на то указују. Много битније од тога, и оно на чему ћу инстистирати, јесте откривање починиоца и налогодаваца овог дела – каже, за “Новости”, Оливер Ивановић. Ипак, он изражава сумњу да ће Косовска полиција расветлити овај случај до краја.

– Не очекујем ништа од ове полиције, јер до сада нису ништа урадили у сличним ситуацијама. Или је у питању некомпетентност, у шта сумњам, или је у питању недостатак храбрости и воље да се уђе у сукоб са криминалцима и разреше овакви случајеви – рекао је Ивановић и нагласио да је безбедност града озбиљно угрожена, јер је осећај несигурности доминантан.

Понављајући да нема личних непријатеља и приватан бизнис којим би угрозио некога, Ивановић истиче да је сигуран да му је овим послата јасна порука да одустане од планиране кандидатуре за локалне изборе на Космету, који ће се одржати у октобру.

– Очито је да би моја кандидатура на неки начин угрозила интересе појединаца који нису легални и апсолутно су ван закона, сматрајући да са мном неће моћи да раде оно што раде сада. Непоколебљиво остајем при свом ставу, јер попустити пред овако нечим значило би да презрем у себи човека, а да истовремено угасим и последњу наду за грађане који су забринути због ове ситуације – рекао је Ивановић и додао “да забрињава чињеница да је у последње време неколико интелектуалаца напустило град на Ибру”.

БЕЗБЕДНОСТ

ПОДСЕЋАЈУЋИ да су му у последњих 18 година два пута паљени аутомобили, али и страначке просторије, Ивановић истиче да је предузео одређене мере у циљу побољшања своје безбедности, али очекује да Еулекс, Кфор и КПС са своје стране одраде безбедносне процене.

– Они морају да раде безбедносне процене и у случају да закључе да је потребно предузети неке мере, верујем да ће то и урадити – каже Ивановић.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*