Опозиција у Борчи на бесплатном доручку у шиптарској пекари – реакција на Твитеру

0

У Борчи су се јутрос испред шиптарске пекаре Рома окупили присталице и лидери опозиције у знак солидарности са власником пекаре Мон Ђурајом.

Покрет Левијатан је пре неколико дана одржао протест испред Ђурајове пекаре због тога што је Ђурајов брат објавио селфи са укрштеним рукама које симболизују албанског орла. Овај симбол заправо представља великоалбанске аспирације, а не просто грб двоглавог орла на албанској застави.

Треба имати у виду и то да је и сам Мон Ђурај, власник пекаре позирао на том селфију и да његово накнадно правдање како нема везе са тим „инцидентом“ је заправо лажно.

Власник пекаре у Борчи на селфију са братом који показује великоалбанске симболе

Како је јавио репортер Н1, људи су дошли да поруче да се не слажу с национализмом и да осушују скуп десничара испред пекаре у суботу. Кажу да је Ђурај добар комшија и да ће наставити да купују код њега. Било је и оних који су навели да не виде ништа спорно у окупљању у суботу.

Око пекаре Рома од јутрос су окупљени бројни опозиционари међу којима и Добрица Веселиновић и чланови иницијативе Не давимо Београд, активисти Иницијативе младих за људска права, покрета Маркс 21, политичари Балша Божовић, Маја Виденовић, Гордана Чомић испред Демократске странке, Мариника Тепић и Борко Стефановић из Странке слободе и правде, Арис Мовсесијан и Марко Живковић из Нове странке, активисти покрета „1 од 5 милиона“ као и комшије и суграђани који у овој пекари купују свакога дана.

Окпљање испред пекаре су најавили Сергеј Трифуновић и многи други опозиционари.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*