Опра и Клуни донирали по 500.000 долара за покрет ђака против оружја

Опра и Клуни донирали по 500.000 долара за покрет ђака против оружја

0

После масакра на Флориди ученици школе Стоунмен Даглас из Паркланда се мобилишу да организују марш 24. марта у Вашингтону са како би апеловали на строжу контролу наоружања

Америчка телевизијска водитељка и продуценткиња Опра Винфри рекла је да ће донирати 500.000 долара за ђаке који организују маршеве против оружја после масовног убиства у Флориди, а толико су дали и глумац Џорџ Клуни и његова супруга Амал. Опра је преко свог Твитер налога синоћ написала да организатори ученичких маршева подсећају на покрет активиста за грађанска права из 1960-их који су, како је написала, „такође рекли ДОСТА нам је и наши гласови ће се чути“. У саопштењу, раније јуче, брачни пар Клуни написао је да су инспирисани „храброшћу и елоквенцијом“, ђака који су преживали прошлонедељни масакр у школи у Паркланду на Флориди када је деветнаестогодишњак јуришном пушком убио 17 ђака и наставника.

Ђаци школе Стоунмен Даглас из Паркланда се мобилишу да организују марш 24. марта у Вашингтону и на другим местима да би извршили притисак на посланике да усвоје законе о строжијој контроли наоружања.

Једна група ђака отишла је у главни град америчке државе Флориде Талахаси да се залаже да та савезна држава уведе строжије законе о оружју. Две групе које се залажу за строже законе за контролу наоружања потрошиле су 230.000 долара за рекламу која ће данас изаћи на две стране Њујорк тајмса где се наводе имена око 100 чланова Конгреса који су примили донације од Националног удружења за оружје (НРА).

Рекламу су платиле група „Еверyтоwн фор Гун Сафетy“ (Сваки град за безбедно оружје) и „Момс Деманд Ацтион фор Гун Сенсе ин Америца“ (Маме траже акцију за разум у оружју у Америци).

На слици су приказана деца како у један иза другог излазе из школе уз цитат једног ђака из Паркланда који поручује одраслима „урадите нешто“.

Те групе наводе да су наведени чланови конгреса добили донације од НРА али одбијају да делују око мера за контролу наоружања.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*