Опседнутост: Кијев би да Русији подметне и експлозије у војном складишту код Винице

0

ПОРОШЕНКОВ САВЕТНИК ЈУРИЈ БИРЈУКОВ ЧАС ТВРДИ ДА СЕ РАДИЛО

О НАПАДУ ДРОНА, ЧАС О НЕЧИЈЕМ УПАДУ

Власти Винице су потврдиле да се у складишту налазило 188.000 тона пројектила и да је морало да буде евакуисано око 30.000 становника околних насеља, укључујући и 1.100 припадника војног гарнизона
Утицајни руски сенатор Алексеј ПУШКОВ поводом експлозија у складишту код Винице: „Тамо не лете у ваздух само војна складишта. Тако је су поодавно експлодирале и законитост и систем управљања земљом. А шта да се деси – кривицу пребацују на Русију“
ПОМОЋНИК министра одбране Украјине Јуриј Бирјуков, који је истовремено и саветник шефа државе Петра Порошенка, изјавио је да је до експлозија у џиновском складишту граната и ракета код Винице највероватније дошло након што је у њега „продро непознати дрон“.

Бирјуков је на својој Фејсбук-страници написао: „Један стражар је јавио да чује неки чудни звук. Кроз неколико секунди су кренуле експлозије. Пошто је складиште, која није под земљом, било под стражом – изгледа да се радило о нападу беспилотне летелице“.

Још је додао: „Сарадници наше Службе безбености чак су покушали да пресретну тај дрон. Незванично, некога су (пре експлозија) привели, али се изгледа неко и пробио (унутра)“.

Ево, овако то изгледа код владајућих Украјинаца: и дрон помињу без икаквог доказа, и неки упад неких командоса (терориста)…

Украјинско војно тужилаштво је покренуло кривичну истрагу са квалификацијом „Диверзија“.

 Иначе, Бирјукову ово није први покушај овакве врсте. Он је и у марту – након што је одлетело у ваздух велико војно складиште на североистоку Украјине – такође тврдио да се радило о диверзији. Само што је тада тврдио да је на складиште „нешто бачено“…
Он се „прославио“ и тврдњом да „сви који живе у Русији учествују у рату против Украјине“.
Бивши шеф украјинске Спољне обавештајне службе – Николај Маломуж – оценио је да Украјинска армија нема чак ни модел за обезбеђивања својих складишта оружја и муниције и да се зато „догађају трагедије“.
Он посебно указује да је складиште код Винице експлодирало у време док је украјинска армија поред њега изводила војну вежбу.

Власти Винице су потврдиле да се у складишту налазило 188.000 тона пројектила и да је морало да буде евакуисано око 30.000 становника околних насеља, укључујући и 1.100 припадника војног гарнизона.

Утицајни руски сенатор Алексеј Пушков поводом експлозија у складишту код Винице изјавио је: „Тамо не лете у ваздух само војна складишта. Тако је су поодавно експлодирале и законитост и систем управљања земљом. А шта да се деси – кривицу пребацују на Русију“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*