Ове породице дрмају Русијом

0

Пет најбогатији породуца Русије по проецени магазина Форбс вреде више од 16 милијарди долара

На новој листи најбогатијих породица Русије према листу „Форбс“, као и годину дана раније, прво место заузела је породица Гуцеријев.

Породица оснивача групе БИН Михаила Гуцеријева се нашла на врху листе најбогатијих породичних кланова Русије у 2016. години са имовином од 9,8 милијарди долара, наводи „Форбс“.

На другом месту се нашла породица Аркадија Ротенберга који је зарадио милијарде од сарадње са „Гаспромом“. Укупно богатство породице се процењује на 2,8 милијарде долара.

У прву тројку су ушла и брац́а Алексеј и Дмитриј Анањев, којима припада „Промсвјазкапитал“, са богатством од 2,8 милијарди долара. На четвртом месту је породица једног од власника банке „Русија“ Николаја Шамалова, чији млађи син 34-годишњи Kирил Шамалов је ове године по први пут ушао у топ 200 најбогатијих бизнисмена Русије заузевши 64 место и поставши најмлађа особа на списку. Укупно богатство породице се процењује на 2,4 милијарде долара.

Петорку најуспешнијих породичних династија затварају Шајмијеви. Ајрат и Радик Шајмијев, синови првог председника Татарстана Минтимера Шајмијева, најбогатији су људи у тој републици, навео је лист. Богатство породице се процењује на 1,7 милијарди долара.

Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*