Ove porodice drmaju Rusijom

0

Pet najbogatiji poroduca Rusije po proeceni magazina Forbs vrede više od 16 milijardi dolara

Na novoj listi najbogatijih porodica Rusije prema listu „Forbs“, kao i godinu dana ranije, prvo mesto zauzela je porodica Gucerijev.

Porodica osnivača grupe BIN Mihaila Gucerijeva se našla na vrhu liste najbogatijih porodičnih klanova Rusije u 2016. godini sa imovinom od 9,8 milijardi dolara, navodi „Forbs“.

Na drugom mestu se našla porodica Arkadija Rotenberga koji je zaradio milijarde od saradnje sa „Gaspromom“. Ukupno bogatstvo porodice se procenjuje na 2,8 milijarde dolara.

U prvu trojku su ušla i braća Aleksej i Dmitrij Ananjev, kojima pripada „Promsvjazkapital“, sa bogatstvom od 2,8 milijardi dolara. Na četvrtom mestu je porodica jednog od vlasnika banke „Rusija“ Nikolaja Šamalova, čiji mlađi sin 34-godišnji Kiril Šamalov je ove godine po prvi put ušao u top 200 najbogatijih biznismena Rusije zauzevši 64 mesto i postavši najmlađa osoba na spisku. Ukupno bogatstvo porodice se procenjuje na 2,4 milijarde dolara.

Petorku najuspešnijih porodičnih dinastija zatvaraju Šajmijevi. Ajrat i Radik Šajmijev, sinovi prvog predsednika Tatarstana Mintimera Šajmijeva, najbogatiji su ljudi u toj republici, naveo je list. Bogatstvo porodice se procenjuje na 1,7 milijardi dolara.

Njuzvik

POSTAVI ODGOVOR

*