Ово је план Приштине за формирање војске Косова

0

Како „Ало!” сазнаје, Хашим Тачи по сваку цену жели да убаци у парламент „пријатељске Србе” како би обезбедио подршку од најмање две трећине посланика мањинских странака, колико му је потребно за формирање војске Косова.
Зато је и припремљен сценарио за изборе, који су на Космету заказани за 11. јун, где би за новоформирану странку Александра Јаблановића (ПКС), али и Слободана Петровића (СЛС) масовно гласали Албанци, како би им обезбедили најмање четири мандата од десет, колико је предвиђено за српске представнике.

– Новац за куповину гласова је обезбеђен, као и за кампању, а највећи део албанских гласова у корист српских странака ПКС-а и СЛС-а требало би да стигне из јужног дела Митровице, али и из Приштине, како би им се обезбедили мандати. На тај начин би званична Приштина испунила услов САД да се трансформација безбедносних снага у војне обави у складу са уставом, односно да добије подршку две трећине посланика мањинских партија. Онда би Вашингтон, а самим тим и Брисел, могао да поздрави формирање војних снага и Срби на Косову и Метохији би били стављени пред свршен чин. Питање је онда и како би се уопште успоставила и заједница српских општина, јер би онда званичници Приштине новоформирану војску распоредили на „граници” према Србији, односно на северу КиМ – наводи извор „Ало!” и додаје да би један део гласова требало да буде обезбеђен и од расељених особа са Косова које тренутно пребивалиште имају у Црној Гори.

Истовремено, како су нам навели у Српској, „веома добро су упознати с намерама Приштине и шта ради са странкама које се представљају за мањинске српске, као и да неће толерисати било какве нерегуларности на изборима, и да таквим покушајима неће дати легитимитет, као и да у таквој скупштини не би ни учествовали”.

Интересантно, странци коју предводи Слободан Петровић кампању ради амерички Национални демократски центар и, како наводи наш извор, њему је сугерисано да се што мање појављује у јавности, и да се „ради само по терену”.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*