Пала пресуда: Ханка Палдум није мучила заробљенике у логору током рата

0

Певачица Ханка Палдум ослобођена је оптужби да је током рата у Босни и Херцеговини мучила заробљенике у логору.

Ханка Палдум, која је тужила адвоката Душка Томића и његовог клијента Горана Голуба због тешке клевете да је за време рата у Босни и Херцеговини мучила Горана Голуба у логору, дочекала је првостепену пресуду Општинског суда у Сарајеву у своју корист.

Голуб и Томић у обавези су да певачици исплате 4.000 конвертибилних марака (око 2.000 евра) као накнаду штете због претрпљених душевних болова и повреде части и угледа, као и да надокнаде трошкове судског поступка.

Томић је, наиме, 2013. године заједно са својим клијентом Гораном Голубом изашао у јавност с лажним тврдњама да је Ханка Палдум Горана Голуба, као заробљеника у логору Силос на Игману, мучила и злостављала.

Општински суд у Сарајеву у образложењу је навео да тужени нису имали ниједан доказ којим би поткрепили тврдње против певачице.

– Иако је ова пресуда за мене велика сатисфакција, верујте ми, бол у души и сва неправда која ми је нанесена, далеко је већа и неизбрисива. Шта сам све преживела и претрпела од 2013. године до сада, тешко ми је уопће да кажем. Од првог шока и дубоке потресености, да би неко о мени уопште могао нешто тако изјавити, па до свих гнусних текстова и лажи које су медији о мени пласирали, ове су четири године за мене биле заиста тешке. Толико сам патила и трпела због свега што је против мене изречено. Свако ко ме познаје одмах мора бити свестан да су лажи које су против мене изнесене неспојиве са мном, с мојим животним начелима, моралом, с вредностима које заступам у животу и с мојим целим животом – изјавила је певачица за „Радио Сарајево“.

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*