Патријарх Кирил: Трампове речи уливају наду

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп спреман је да крене путем дијалога са Русијом, а намера да реши проблем исламског радикализма и тероризма улива наду.

0

„На мене су позитиван утисак оставиле изјаве новоизабраног председника САД Трампа, који је јасно рекао да ће решити проблем исламског радикализма и тероризма. Дај Боже, да у том правцу крене развој односа Русије са Сједињеним Државама, јер је данас тероризам реална опасност за све нас“, изјавио је патријарх у интервјуу телевизијском каналу РТ уочи свог 70. рођендана који се обележава 20. новембра.

Према речима поглавара Руске православне цркве, „судећи према ономе што је Трамп говорио током своје предизборне кампање, може се судити о томе да он жели да крене путем дијалога са Русијом… укључујући, пре свега, борбу против тероризма“, преноси Спутњик.

Патријарх је додао да су предизборне изјаве Трампа „биле потпуно супротне ономе што су говорили други“.

„И због тога у изјавама других није било наде, а ове изјаве дају наду. Веома је важно да лидери моћних држава, које утичу на ситуацију у целом свету, својом политиком дају наду у бољу будућност“, нагласио је руски патријарх.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*