Пецони – од Сурчинског клана до успешног бизнисмена

0

Иако је један од најпознатијих домаћих бизнисмена, каријеру Предрага Ранковића прати један потпуно бизаран податак – у јавности постоји само једна његова фотографија, за коју се чак не зна ни да ли је аутентична, односно да ли је уопште Ранковићева.

Пођеднако је занимљива и чињеница да ниједна од фирми са којима се Ранковић доводи у везу, заправо није његова, већ да је у власништву њему блиских људи, а да се у земунској компанији „Инвеј“ појављује тек као председник Управног одбора.

Kако је Ранковић, којег још називају и Пецони, успео да од човека ухапшеног у полицијској акцији „Сабља“, због повезаности са сурчинским кланом, постане један од највећих домаћих тајкуна, тема је овонедељног издања Истиномер Амнезије која прати Ранковићеву каријеру од 2000. године до данас.

Kоје је политичке странке Ранковић финансирао, који су му политичари намештали и доносили читаве законе који су му “ишли на руку”, имате прилику да сазнате ове недеље у истраживању Истиномера. Теме овог тајмлајна у исто време су и јединствени однос који Ранковић има према својим запосленима и законима. Зашто су га отимали чланови Земунског криминалног клана, како је то утицало на Ранковића и како је дошло до последњег инцидента када је упуцан у ногу у обрачуну у београдском хотелу „Праг“?

Пред вама је интересантна прича о томе како се у Србији граде пословне империје и ко је све у том процесу осуђен да пати због неспособности државе да осигура примену сопствених закона.

 

 

Инстиномер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*