Певачица групе АББА рођена као резултат нацистичког експеримента

0

Хајнрих Химлер основао је 1935. удружење “Лебенсборн”, са циљем да свет за неколико година преплави аријевска раса. Једна од беба Лебенсборна је и Фрида Лингстад, односно Ани-Фрид, певачица АББЕ.

Она је рођена 1945. године – као плод везе између мајке, Норвежанке Сини, и немачког наредника, Алфреда Хасеа. Норвешка је, захваљујући политици Хитлеровог обожаваоца Квислинга, била верни сателит Рајха, али су после Хитлеровог краха, пронацистички елементи у Норвешкој били су изложени жестоком прогону.

Фридина мајка и бака биле су жигосане као издајнице и изопштене из родног села у северној Норвешкој. Фрида је била изложена стравичним притисцима. Један рибар јој је ножем угравирао кукасти крст у кожу, који је после с муком одстранила. Фрида и њена мајка су биле присиљене да пребегну у Шведску, где је мајка убрзо умрла од застоја рада бубрега, а Фрида одрасла скривајући тешке трауме. Муке којима је била изложена биле су, нажалост, заједничке већини несрећне деце, која су рођена не из љубави него из сулуде идеје о расној супериорности, коју су фанатично делиле све нацистичке вође – редом црни, здепасти мушкарци, попут Хитлера, Гебелса, Геринга или Калтенбрунера.

Фрида данас има 70 година, а поп група АББА је најавила нови пројекат. После више од 30 година од последњег јавног наступа ће остварити „ново дигитално искуство“ у 2018. години. Чланови групе Агнета Фалтског, Бјорн Улвеус, Бени Андерсон и Ани-Фрид Лингстад радиће са Сајмоном Фулером, креатором „Америчког идола“.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*