Питања за министра Стефановића поводом протеста миграната и безбедности грађана!

0

Поводом појединачних, али континуираних инцидената миграната на територији Републике Србије, који су кулминирали данашњим протестом, блокадом саобраћаја и физичким нападом на раднике Аутобуске станице у Београду, Српски сабор Заветници захтева од надлежног министра, господина Небојше Стефановића, да грађанима Србије, који су забринути за своју безбедност, одговори на следећа питања :

1. Како су економски мигранти, држављани Ирака, Авганистана и Пакистана, који долазе са подручја која нису захваћена ратом, ушли у нашу земљу ?

2. Како ће држава даље поступати према њима с обзиром да земље чланице ЕУ до даљњег неће примати економске мигранте?

3. Да ли су легитимисани сви учесници данашњег протеста и да ли је извршена безбедносна процена ? Ко су организатори данашњег протеста и да ли је исти пријављен надлежним органима према законским процедурама која важе за грађане Србије ?

4. Да ли међу учесницима данашњег протеста има лица за које се сумња да су повезана са Исламском државом ?

Заветници сматрају да приоритет сваке, па и ове власти мора бити безбедност грађана Србије који се у својим градовима, на својим улицама осећају угрожено и уплашено како због новонастале ситуације тако и због недостатка информација од стране надлежних органа.

Заветници

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*