ПЛАН ОПОЗИЦИЈЕ: KАМПОВАЊЕ ИСПРЕД СKУПШТИНЕ

0

Лидер Нове странке Зоран Живковић предложио је да од 13. априла почну свакодневни протести грађан до 9. маја и да окупљени не иду кућама. Финални састанак опозиције заказан је за сутра.

Живковић је, како сазнајемо, овај предлог раније изнео потписницима Споразума с народом, а о томе је писао и на свом Твитер налогу.

„Тај 13. април мора бити прекретница. Треба да закажемо и пријавимо свакодневне протесте до 9. маја и останемо на платоу испред Скупштине до тада – нон-стоп, 24 часа сваки дан! Захтеви – слободни медији и законски изборни услови. Да посланици опозиције и грађани тамо буду перманентно“, написао је Живковић.

Недуго после тога захвалио је твитерашима што су подржали његов предлог и истакао да га „сматра усвојеним и да очекује да заједно остану код Скупштине до победе“.

О Живковићевом предлогу потписници Споразума с народом одлучиваће сутра. Kако сазнајемо, нису сви одушевљени идејом, али остављен је простор за разговоре и постоје реалне шансе да она буде усвојена.

– Засад је усвојено на Твитеру, а очекујем да буде прихваћено и на састанку опозиције – наводи Живковић за „Блиц“.

Он каже да и политичари и грађани морају да покажу снагу.

– Масовност и истрајност су механизми како може да се победи овај недемократски и криминални режим – рекао је Живковић.

Поред идеје председника Нове странке, постоји још неколико различитих сценарија како би протести 13. априла могли да теку, али нико из Савеза за Србију, као и из других организација потписница Споразума с народом, није желео да говори о детаљима.

Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић рекао је да нема никаква очекивања од протеста опозиције који је заказан за 13. април.

Трифуновић је казао да се „апсолутно ништа неће десити и да председник Александар Вучић неће поднети оставку и неће клекнути пред народом и затражити опроштај“.

Он је рекао и да учесници протеста треба да се понашају цивилизовано и да не треба да улазе у институције.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*