PLAN OPOZICIJE: KAMPOVANJE ISPRED SKUPŠTINE

0

Lider Nove stranke Zoran Živković predložio je da od 13. aprila počnu svakodnevni protesti građan do 9. maja i da okupljeni ne idu kućama. Finalni sastanak opozicije zakazan je za sutra.

Živković je, kako saznajemo, ovaj predlog ranije izneo potpisnicima Sporazuma s narodom, a o tome je pisao i na svom Tviter nalogu.

„Taj 13. april mora biti prekretnica. Treba da zakažemo i prijavimo svakodnevne proteste do 9. maja i ostanemo na platou ispred Skupštine do tada – non-stop, 24 časa svaki dan! Zahtevi – slobodni mediji i zakonski izborni uslovi. Da poslanici opozicije i građani tamo budu permanentno“, napisao je Živković.

Nedugo posle toga zahvalio je tviterašima što su podržali njegov predlog i istakao da ga „smatra usvojenim i da očekuje da zajedno ostanu kod Skupštine do pobede“.

O Živkovićevom predlogu potpisnici Sporazuma s narodom odlučivaće sutra. Kako saznajemo, nisu svi oduševljeni idejom, ali ostavljen je prostor za razgovore i postoje realne šanse da ona bude usvojena.

– Zasad je usvojeno na Tviteru, a očekujem da bude prihvaćeno i na sastanku opozicije – navodi Živković za „Blic“.

On kaže da i političari i građani moraju da pokažu snagu.

– Masovnost i istrajnost su mehanizmi kako može da se pobedi ovaj nedemokratski i kriminalni režim – rekao je Živković.

Pored ideje predsednika Nove stranke, postoji još nekoliko različitih scenarija kako bi protesti 13. aprila mogli da teku, ali niko iz Saveza za Srbiju, kao i iz drugih organizacija potpisnica Sporazuma s narodom, nije želeo da govori o detaljima.

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je da nema nikakva očekivanja od protesta opozicije koji je zakazan za 13. april.

Trifunović je kazao da se „apsolutno ništa neće desiti i da predsednik Aleksandar Vučić neće podneti ostavku i neće kleknuti pred narodom i zatražiti oproštaj“.

On je rekao i da učesnici protesta treba da se ponašaju civilizovano i da ne treba da ulaze u institucije.

Blic

POSTAVI ODGOVOR

*