Покушаји организовања „обојене револуције“ у Русији не престају

0

Мало је вероватно да ће покушаји да се у Русији организују „обојене револуције“ престати у догледној будућности, изјавила је председница Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко.

„Ми смо потпуно свесни да политика обуздавања Русије и покушаји да се од ње направи поприште још једне ’обојене револуције‘ неће престати у догледној будућности“, рекла је Матвијенкова на заседању Горњег дома Парламента Русије.

Сенаторка је подсетила да је у Парламенту формиран привремени одбор за заштиту државног суверенитета и борбу против мешања у унутрашње послове Русије. Матвијенкова је навела да се не ради о „неком ограничавању грађанских права и нападу на слободу говора, за шта покушавају да нас окриве у иностранству, па и одређени кругови у земљи“.

„Наш циљ је предузимање корака за борбу против русофобије, покушаја мешања у наше унутрашње послове и дестабилизације земље. То јест, ради се о акцијама за заштиту суверенитета, националних интереса и безбедности наше земље и њених грађана“, објаснила је председница Савета Федерације.

Савет Федерације намерава да отворено разматра сва осетљива питања у дијалогу са грађанима и представницима невладиних организација, цивилног друштва, активистима за људска права, стручњацима и научницима, додала је она.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*