POLICIJA SPREČILA INCIDENT U SREBRENICI Lider “Istočne alternative”: Bošnjaci hteli da nas kamenuju

0

Aktivisti Udruženja “Istočna alternativa“ (IA) danas nisu posetili Pilićarnik u Potočarima, gde je u ratu, kako tvrde, bio logor za Srbe.

– Iako smo imali dozvolu, zaustavila nas je pocija. Povukli smo se, jer ne želimo incidente, a u dvorištima iza policijske barikade okupili su se Bošnjaci, spremni da nas kamenuju – tvrdi lider ove NVO Vojin Pavlović, koji je bio član SRS, ali je isključen iz stranke zato što je, kako sam kaže, “veći i iskreniji desničar od radikala”.

On je zapretio da će iduće godine, ako im se ne dozvoli poseta Pilićarniku i oni će da spreče polaganje cveća Bošnjacima u Kravici.

Aktivisti “Istočne alternative” su danas zapalili sveće i ispred Osnovnog suda i stare stanice policije u Srebrenici, u znak sećanja na srpske žrtve.

Danima tinja rat između „Istočne alternative“ i udruženja „Majki Srebrenice“

Tri sata kasnije isti lokalitet su posetile „Majke Srebrenice“, odajući počast bošnjačkim žrtvama.

Već danima u Srebrenici tinja verbalni rat između Istočne alternative i Majki Srebrenice, čija predsednica Hatidža Mehmedović  tvrdi da IA “lažima i izvrtanjem činjenica nastoji sakriti istinu o zločinima koje su počinile srpske snage”.
– Ako imaju dokaze tim logorima za Srbe, nek ih iznesu, nemam ništa protiv, moraju se jednom sve te stvari izvesti na čistac – poručuje Mehmedovićeva.

Pavlović tvrdi da je oko 30 Srba preživelo logor u Srebrenici, ali da “zbog straha niko do njih javno ne govori o tome”.

Predsednik SO Srebrenica Miloš Milovanović rekao je da aktivnosti IA nisu deo zvaničnog programa obeležavanje sećanja za srpske žrtve u Srebrenici.
Blic

POSTAVI ODGOVOR

*