Поповић и Чепурин: Посета Вучића Москви прилика да за додтано учрвршћивање односа Србије и Русије

0

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са амбасадором Русије у Србији Александром Чепурин и том приликом оценио да је предстојећа посета председника Србије Александра Вучића Москви, одлична прилика за додатно учвршћивање политичких и економских односа Србје и Русије.

 

Министар Поповић је изразио захвалност амбасадору Русије на принципијеној подршци коју ова земље пружа Србији у очувању њеног територијалног интегритета и суверенитета по питању Косова. Он је истакао да је састанак председника Вучића са председником Русије Владимиром Путином важна порука за даљи развој привредне сарадње две земље која у све већој мери обухвата област иновација и дигиталне економије.

 

Министар Поповић је указао да је током последње посете Москви обавио важне разговоре са водећим руским технолошким компанијама, као и са специјалним представником председника Путина за дигитализацију, Дмитријем Пексовим, током којих је руска страна изразила спремност да оствари чвршћу сарадњу са српским компанијама и државом у области иновација у будућности. Министар је нагласио да су руске технолоске компаније заинтересоване да повецају присуство на трзисту Србије и да заједно са српским компанијама остваре знацајнију улогу на регионалном и европском трзисту.

 

Амбасадор Чепурин је изразио задовољство због развоја сарадње Србије и Русије у области иновација и дигитализације, указавши да постоји огроман потенцијал за развој свеукупних економских односа две земље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*