Поповић: Инжењери носиоци економског развоја заснованог на иновацијама

0

Главну улогу у развоју економије вођене иновацијама имају млади инжењери. Инжењерство доживљава ренесансу у Европској унији. Влада Србије ће помоћи да млади инжењери у Србији у адекватном амбијенту могу да претварају своје иновационе идеје у производе који доносе бољитак сваком грађанину“, поручио је Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој.

Он је, отварајући Конференцију о иновативном предузетништву и новим технологијама. у Научно технолошком парку у Београду, истакао да свака иновација треба да буде усмерена према тржишту и бољем животу грађана.

„Свака иновација и резултат научно-истраживачког рада треба да буду усмерени ка бољем животу сваког грађанина, ка већим платама, а тиме и већим пензијама“, рекао је Поповић.

Министар је истакао да је Влада Србије ове године повећала буџет за развој иновација и иновационог предузетништва за чак пет пута.

„У наредним месецима ћемо започети са спровођењем конкурса за развој стартапова и предузетништва у вредности од преко милијарду динара. Значајна средства биће усмерена у развој женског иновационог предузетништва, али и у промоцију и популаризацију иновација и предузетничке културе“, нагласио је Поповић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*