Поповић: Протести ће још да потрају, коначно истакнути реални захтеви

0

Драган Поповић из Центра за практичну политику је, у специјалном програму Н1, рекао да су коначно истакнути реални захтеви с протеста „Један од пет милиона“. Сматра да ће протести да потрају, што је логично јер је „противник заузео све институције државе и целокупну сферу јавног живота“. „Вучић делује као да је незадовољан што нема конфликта“.

На протесту „Сви као један – Један од пет милиона“ прочитани су захтеви за формирање заједничке комисије власти и опозиције за дефинисање фер и поштених изборних услова, избор новог састава Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и избор техничког и уређивачког тима Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине.

 

Kоначно имамо реалне захтеве за које може да се очекује да буду, под притиском, и испуњени – да иоле имамо неутрални јавни сервис, да РЕМ имамо унормаљен и договор око минимум фер услова за изборе. Не знам зашто се пет месеци чекало и ишло са сменом (Александра) Вучића, Маје Гојковић – сви су од почетка знали да то нису реални захтеви, додаје. „Иза ових може да стане огроман број грађана“, оцењује Поповић.

Он подсећа да су у почетку на сваком протесту износили друге захтеве. То су јасни и конкретни захтеви данас, можда би требало мало боље да су правнички формулисани, али треба их се држати, навео је.

Ricochet

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*