Поповић: РЕПУБЛИКА СРПСКА ПРИМЕР КАКО ТРЕБА ДА ШТИТИМО НАШЕ КОСОВО

0

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић честитао је Републици Српској Дан републике, који се обележава 9. јануара, и истакао да им жели напредак, стабилност и национално јединство.

„Република Српска, чији празник на Светог Стефана прославља читав наш народ, плод је истрајне и непоколебљиве борбе Срба за своју слободу, своју православну веру, за своју традицију и своју будућност,“ наводи се у писаној изјави Ненада Поповића.

Kако Поповић истиче, после тешког страдања средином прошлог века, пробуђени из заблуда југословенства и лажног братства и јединства, српски народ преко Дрине је схватио да искључиво у сопственој држави, ослоњен на своју снагу и инспирисан херојством и идеалима својих предака, може сачувати своја огњишта и своје животе.

Република Српска створена је великим жртвама нашег народа и њиховом неугасивом жељом за слободом и националном независношћу, за коју се Срби боре још од времена Цара Лазара, Kарађорђа, Милоша и Његоша, наводи Поповић.

Према његовим речима, иако су све силе западног света биле против стварања Републике Српске, и када су је бомбардовале и чиниле све да је дестабилизују и разграде, нико није могао код Срба да уништи ту снажну и неуништиву жељу за сопственом националном државом.

Сматра и да нам је из тог разлога „Република Српска и данас пример, како треба да чувамо наше националне интересе, а пре свега наше Kосово и територијални интегритет Србије.“

Kао што су јунаци који су створили Српску увек у борби носили идеју да је Српска остварење сна нашег народа преко Дрине да има своју државу, тако и данас не смемо одустати од тога да је Kосово Србија и да ће тако, колико год биле тешке околности, остати заувек, истиче Поповић.

Поповић у саопштењу закључује да ће Србија увек бити ту да подржава, помаже и штити Републику Српску, и никада неће дозволити да се намере појединих земаља о њеном уништењу остваре.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*