Поповићева СНП највеће изненађење на изборима у Косјерићу

0

На јуче одржаним редовним локалним изборима у Косјерићу изненађење је направила Српска народна партија проруског политичара Ненада Поповића која је на изборе изашла самостално. Ова странка је у Скупштини Србије коалициона СНС-у и до сада су је сви гледали кроз СНС, тако су и резултати ове странке увек приписивани јачем коалиционом СНС партнеру.

Ипак СНП је показала да има снагу и самостално да се позиционира на српској политичкој сцени. Уједно овај самостални наступ СНП указује на могућу будућу политику партије коју предводи Ненад Поповић, а која ће по свој прилици бити самостална.

Највише гласова у Косјерићу је освојила листа окупљена око Напредњака 2.118 гласова односно 10 мандата, ипак је 32% што показује пад популарности СНС-а. Коалиција коју предводи Демократска странка 1.122 гласа (17,14 – пет мандата), За здраву Србију – Милан Стаматовић 764 гласа (11,67 – три мандата). Демократска странка Србије 663 гласа (9,67 одсто – три мандата), Српска народна партија 515 гласова (7,87 одсто – два мандата), Нова Србија 508 гласова (7,76 одсто – два мандата), Покрет социјалиста 456 гласова (6,97 одсто – два мандата).  Двери и Радикали нису прешли цензус у Косјерићу док је Стаматовић освоји нешто мање гласова него на председничким изборима.

Лидер Српске народне партије, Ненад Поповић, изразио је задовољство резултатом који је партија остварила наступајући самостално на локалним изборима у Косјерићу.

– СНП је на на локалним изборима у Косјерићу освојила 7,87 одсто гласова и имаће два одборника у локалном парламенту. Могу слободно да кажем да смо највеће изненађење ових избора, будући да смо на њима наступили самостално и остварили бољи резултат од многих странака – рекао је Поповић.

Председник СНП честитао је члановима своје партије на оствареном успеху и поручио да добар резултат у Косјерићу показује да национална и економска политика СНП имају снажно упориште у свим деловима Србије.

Патриот

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*