Poseta Si Đinpinga je značajna geopolitička poruka – Srbija ima alternativu

0

Srpski pokret Dveri izražava dobrodošlicu i zadovoljstvo zbog trodnevne posete predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji. Smatramo da će se tek u narednom periodu videti značaj ove posete, a građani Srbije dobili su još jednu poruku da fanatični put Srbije u neizvesnu Evropsku uniju ima realnu alternativu u strateškoj saradnji Sa NR Kinom i Ruskom Federacijom.

Saglasnost za realizaciju nekoliko novih strateških projekta između Kine i Srbije koje donosi predsednik Si Đinping, a pre svega poziv na večno prijateljstvo i iskreno partnerstvo, kao i neodstupna međunarodna podrška NR Kine u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije očiti su razlozi da izrazimo svoje veliko zadovoljstvo zbog upriličene posete.
Posebno nas raduje, što se ovom posetom potvrđuje kontinuitet dva velika međunarodna stuba podrške Srbiji: NR Kine i Ruske Federacije.

U vremenu kada je bezalternativni i fanatični put Srbije u Evropsku uniju, koja se raspada na naše oči, i dalje strateško opredeljenje vladajućeg režima, poseta predsednika Si Đinpinga ukazuje na jasne signale da konačno i realno Srbija ima mogućnost da izabere da li će dalje putem evrointegracija, učlanjenja u NATO, putem rasprodaje najznačajnijih privrednih i prirodnih resursa, uvođenjem slobodne trgovine GMO hranom, putem dalje finansijske zavisnosti od međunarodnih kreditora MMF-a i Svetske banke, koji su devastirali srpsku privredu, a građane Srbije pretvorili u jeftinu radnu snagu u sopstvenoj zemlji, ili će se okrenuti svojim istorijskim i potvrđenim prijateljima na čelu sa Ruskom Federacijom i NR Kinom, koje nas nikad nisu bombardovale, koje u UN brane suverenitet, moralni i teritorijalni integritet Srbije i krenuti putem gde će Srbija biti uvaženi i poštovani partner u svim sferama međunarodne saradnje: od ekonomije i bezbednosti do kulture i obrazovanja.

Strateškim opredeljenjem Srbije za više saradnje sa Rusijom i Kinom, a manje sa EU, dolazi se na poziciju programskih mera Srpskog pokreta Dveri, koji se od početka političke aktivnosti zalaže upravo za intenzivniju saradnju sa Kinom i Rusijom u odnosu na administraciju EU i SAD. U prilog tome da Dveri planiraju intenzivnije odnose sa NR Kinom ide i nedavno učešće člana predsedništva Dveri, advokata Marka Z. Pušice na Međunarodnom forumu za borbu protiv organizovanog kriminala (IFCCLGE) krajem prošle godine u Pekingu, kao i prisustvo prvog sekretara ambasade Republike Kine gospodina Či Linjunga na proslavi prilikom upisa Srpskog pokreta Dveri u registar političkih organizacija u Srbiji.

Iskreno se radujemo da će geopolitičke promene koje donose ove dve velike svetske sile pozitivno uticati na izbavljenje Srbije iz kolonijalnog ropstva i stvoriti uslove za udaljavanje od pogubnog puta Srbije u EU i NATO.

Informativna služba
Srpskog pokreta Dveri

POSTAVI ODGOVOR

*