Pozadina, kao i razvoj fudbalaNekoliko drevnih ljudskih bića igralo je utakmice mnogo prije nego što je fudbal postao glavna sportska aktivnost. Grci su gledali episkirus; Rimljani su imali svoju vlastitu igru po imenu harpastum. Ali ove utakmice su izgledale više od ragbija. Otprilike 50 godina, Kinezi su igrali tsu chu, u kojoj je bila runda protiv četvrtastog cilja. Bally-orijentirane igre uspostavljene u Japanu, kao i Persija, pored Sjedinjenih Država i Kanade, gdje su Asteci igrali video igru šutiranja zvanu tlatchi. Uzrasta, Francuzi su igrali neku vrstu fudbala po imenu laSoule ro choule.

  1. Utakmica stvorena u Engleskoj nakon Normanovog upada u 1066. Anu. Danas se Engleska smatra kolijevkom modernog fudbala. Ranije video igra bila prvenstveno misu za igrača sa svake strane, pokušavajući da napravim krug sa određeni cilj.
  2. Nije bilo propisa, a video igre su se često razvijale u užasne praznike. 1365. Kralj Edvard III zabranio je igru na neko vrijeme, jer je spriječio vojnike da se pripremaju za bitku.
  3. Napredak moderne fudbalske utakmice počeo je na engleskim koledžima, kao i na fakultetima. 1800. početkom godine, škole su igrale različite oblike fudbala; svaka je razvila svoj vlastiti paket neformalnih smjernica. Samo 1845. 2014. godine, ragbi sport prigrlio je svoju prvu pisanu politiku.

Moderan period

Formiranje Nogometnog Saveza, neslužbeno spominje kao FA, datira iz doba savremene nogomet. Sa njegovanje tipične set politika, lige, konkurenti između različitih zemalja i takmičenja poput FA Šolju, koja je započela 1871, razvila. godina. Popularnost video igre je brzo rasla među svim društvenim klasama u Engleskoj. Isprva je bilo 12 učesnika FA-a, većina učesnika institucija. Sve do 1871. do godine, ovaj broj se u stvari povećao na 128 gradova i zajednica. Međunarodna Engleska fudbala kao i Škotska bile su početne nacije koje su učestvovale u fudbalu na svjetskom nivou. Prva tužba između njih dvojice se dogodila 1872. godina ispred 4000 gledalaca u Glasgowu, Škotska. 1904.Moderan period

Međunarodna fudbalska federacija razvijena je 2014.kao globalno tijelo za kontrolu fudbala. FIFA se u svom početku sastojala od nekoliko evropskih zemalja; interesantno, Engleske, kao i oca, među kojima nije bilo. Svetski Kup nogometnog uspio kao Olimpijski sport, koja je inspirisala ULAZNICE organizirati Svijet Šolju događaj. Početna svetska šolja je svirana 1930. godinu je, kao i Urugvaj vodio 1924. kao i 1928. osvojio je zlatne medalje u Olimpijskom fudbalu. Domaća zemlja nastavila je sa svojim nizom uspjeha, kao domaćin samom prvom globe kriglu.

Zaštitna penetracija i OTC

U WM Sistem je zapravo ušao u situaciju sa uvodnim od 2 set napadača: pojača odbranu, u VM odbrane struktura je zapravo bio je dizajnirao koristeći video igru sistem koji okrenuo “kompliment” sa zadatkom koji pokriva svoje zaštitne drugovi. teškoća. 1963. godine, Helenio Herera dobio je pohvalu sa 6.Zaštitna penetracija i OTC

Broj, dok je ostatak branioca zapazio tipa, sa njegovim ledjima sa sposobnošcu napada da osigura cilj. 70. godina ranije, tamo je izgled tako nazvao “potpuna nogomet” holandskog širom zemlje tim: nema više ograničenja kretanja igrača, i kada trgovinu uloge, svaki igrač može se staviti u poremecaji. Zapanjujuća je bila primjena off-taktike koju su koristili narandžasti tokom takmičenja. Ovaj način na kraju je stajao pored u nekoliko uvrediti aktivnosti suprotnog tima: s velikim stopa i također sinhronizacija, holanđani branitelja odmah optužili.

Približava protivnika koji je imao rundu; tragično obavezan da se pokušaju napraviti kuglu nudeći to dalje protiv njegovi drugari, da, međutim, bili macroscopically nepravilno. Kada je ova taktika nije bila totalni, brzinu Jongbloed i izbor put da se pojavila, golman da, svakako, da je ne bih se složio. među goalkeepers, a stalno je spreman da napusti optužba područje kao dođi da bude odličan besplatan udarac. nesigurne okolnosti na njegovim vratima.

 

By admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *