Прајд у септембру под слоганом: „Љубав мења свет“

0
SRBIJA BEOGRAD PRAJD SETNJA

Овогодишња београдска Парада поноса биће одржана под слоганом „Љубав мења свет“, који изражава солидарност с ЛГБТ заједницом у Србији, региону и целом свету.

Kако је наведено, шеста Недеља поноса у Београду биће одржана од 12. до 17. септембра, а Прајд шетња заказана је за 18. септембар од Славије до Трга Републике.

„Желимо да са Параде поноса у Београду 18. септембра пошаљемо подршку, разумевање и поруке љубави свим ЛГБТ људима који живе у земљама у којима не само да није могуће одржати параду, већ због закона који постоје није могуће живети као ЛГБТ особа“, навела је београдска Парада поноса.

У саопштењу је наведено да је слоган резултат јавних дебата „Разговори са заједницом“ коју је Парада поноса Београд организовала током протеклих годину дана.

Организатори су додали да није довољно што су у протекле две године Параде поносе у Београду протекле без организованог насиља.

„Неопходна је снажна кампања државе која ће одлучно и недвосмислено стати на пут сваком облику хомофобије и трансфобије. Потребно је да се ЛГБТ особама у Србији недвосмислено поручи да њихов живот једнако вредан и да се креира клима у којој ће се свака ЛГБТ особа осећати прихваћено и поносно“, наводи се у саопштењу.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*