Prava Parada ponosa za Vidovdan u Čačku

1

Ratni Veterani najavljuju svoju paradu ponosa za Vidovdan 28.06.2019. u Čačku.

Mi smo ponosni što smo bili na braniku Otadžbine. Ko se ponosi sa nama neka dođe u Čačak za Vidovdan, na jedinu i pravu paradu ponosa…

Ratni veterani, ratni invalidi i porodice poginulih boraca su posle dugog niza godina doneli odluku da počnu sa obeležavanjem dana ratnih veterana, samostalno, bez politike ili bilo kakve druge pripadnosti.

Insistiramo i naglašavamo jedinu pripadnost Otadžbini, i narodu, za koji smo se u ovim poslednjim ratovima i borili.

U petak 28.06.2019. godine, na praznik Vidovdan, u Čačku, kod spomenika poginulim borcima ratova 1990.-1999. koji se nalazi u parku kod autobuske stanice, obeležićemo dan ratnih veterana.

Tada ćemo se setiti svih poginulih naših ratnika, kao i poginulih ruskih i ostalih inostranih dobrovoljaca koji su dali svoje živote za slobodu srpskog naroda.

To će biti prava prilika da skrenemo pažnju javnosti i kompletnog društva, da je potrebno negovati sećanje na poginule naše saborce, kao i na potrebno poštovanje živih ratnika, odnosno ratnih veterana. Cilj ovog okupljanja je, da mi ratni veterani, „opet“ uputimo nadležnim institucijama i državi zahtev da se Dan Veterana za Vidovdan obeležava kao državni praznik. Podsećamo javnost da smo to već i učinili 2017. godine, kada smo poslali nadležnima zvaničan zahtev…

Program događaja: Skup, odnosno ZBOR ratnih veterana, ratnih invalida, porodica poginulih boraca, veterana Republike Srpske, kao i ostalih zvanica, predstavnika vojske i policije, predstavnika Opštine Čačak, predstavnike ruske ambasade, će biti u 12,00 časova, na Gradskom Trgu u Čačku.

Odatle će se paradno proći, par stotina metara, ulicom i kroz park kod autobuske stanice, do spomenika poginulim ratnicima ratova devedesetih. Tu će se položiti venci i ukazati počasni pozdrav.

Ovom prilikom vas obaveštavamo o tom događaju i pozivamo da prisustvujete istom. Link događaja gde možete uključiti i ostale zainteresovane: Dan Veterana – Vidovdan, Čačak 2019

Bratski pozdrav!
Nenad Stanić

Izvor: Dan veterana

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

*