Православна црква и инославне верске заједнице Одесе упутиле петицију за забрану геј параде

0

Поглавари и представници Украјинске Православне Цркве Московског Патријархата и инославних верских заједница у Одеси заједнички су се обратили градоначелнику Генадију Труканову са захтевом да забрани градски фестивал геј културе „Одеса прајд 2017“, а који према плану треба траје од 8. до 13. августа, извештава Верска информативна служба Украјине.

Верски великодостојници Одесе раније су успешно сакупљали потписе чиме су издејствовали забрану параде претходних година. Митрополит Одески и Измаилски Агатангел са другим хришћанским вођама обратио се 2015. године локалним властима са истим захтевима који су изнесени и ове године.

„Ми схватамо да су погледи ЛГБТ заједнице њихов лични избор. Међутим, не можемо пристати на пропаганду и наметање небиблијских и нетрадиционалних веровања, који доводе до разарања нашег друштва“, рекли су верски предводници 2015. године.

Председник Порошенко је дао гаранције онима који су забринути око евентуалне легализације хомосексуалних бракова у земљи у априлу 2016. године. „Председник државе је рекао да хомосексуални бракови неће бити легализовани у Украјини“, известила је прес служба Украјинске Православне Цркве о резултатима преговора Председника и званичника Свеукрајинског већа цркава и верских организација.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*