Представници СЗС поново уклонили ограде из Kоларчеве

0

Представници Савеза за Србију и данас су из Kоларчеве улице уклонили ограде око грађевинских радова на Тргу републике наводећи да се „ништа не ради“ на реконструкцији тог дела Београда већ да градске власти покушавају да „изолују“ општину Стари град и центар града „украду и пренесу на другу локацију“.

Обраћајући се новинарима, председник општине Стари град Марко Бастаћ казао је да радовима који су у току и најављеном обновом улица у центру града, власт Београда покушава да „затвори“ и „изолује“ ту општину.

„Поново смо данас ослободили Kоларчеву улицу јер као што видите, осим возила Београдског водовода које нема везе са радовима, ништа се не ради на реконструкцији Трга републике. У недељу ћемо опет доћи овде у нади да ћемо наћи неког радника који ради свој посао“, казао је Бастаћ после перформанса током кога су представници Савеза за Србију облепили коловоз у Kоларчевој улици плакатима са ликом заменика градоначелника Горана Весића и натписом „Добродошли у Дизниленд вечитог заменика Горана Весића“.

Бастаћ је опужио Весића да се током јучерашњег кошкања испред Скупштине града „крио иза врата“ као и да је „у стилу Јутке слао жене да га бране“.

Председник београдске организације Двери Југослав Kипријановић казао је да је тај покрет недавно поднео кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића јер их назива фашистима, наводећи да је и Министарство државне управе и локалне самоуправе утврдило да у програму Двери нема елемената фашизма.

„Никаквог насиља није било нити ће га бити од стране Савеза за Србију“, казао је Kипријановић и позвао грађане да сутра у 18 часова испред Владе Србије присуствују новом протесту „Један од пет милиона“ током кога ће како је најавио, „посетити највећег пропагандисту Вучићевог режима, власника Пинка Жељка Митровића“.

 

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*