Прелиставање штампе са Апостоловским и Марићем

0

У јутарњем програму ТВ Пинк, у Прегледу штампе, гостовали су Александар Апостоловски из „Политике“ и Миломир Марић, главни уредник ТВ Хепи

О референдуму у РС

Апостоловски: Према изјавама званичника ратнички бубњеви у БиХ сплашњавају. И верујем да ће све ући у нормалу након референдума. Важно је да све данас прође мирно. Нелогично је да Уставни суд некоме одређује коме је када рођендан.

Марић: Смањују се тензије у БиХ. Али Бакир тражи да се укине име Српске јер вређа несрпски народ у БиХ. Има чудних захтева о којима морамо да водимо рачуна. Нико се из Сарајева не буни против 9. јануара већ што је то на Светог Стефана. И очигледно је да сви у БиХ иду ка томе да одузму надлежности РС јер БиХ као овако сложена не може у ЕУ. То је изговор муслиманског дела. Хоће да наметну исламску државу.

Апостоловски: Настала је читава гунгула око референдум у РС а само у Швајцарској данас имамо 3 референдума.

Марић: Да али у БиХ се боје да је следећи референдум у Српској онај о одвајању од БиХ.

О унутарстраначким изборима у ДС

Апостоловски: Ваљда ће Шутановац да унесе нову енергију у ДС а циљ власти је да их дотуку коначно.

О Богољубу Карићу

Марић: Виђам се са Богољубом Карићем повремено, Ја највише волим да се виђам са лицима са потерница. Нису они џабе на њима. Оно што је Карић преживео последњих година је као да је одлсужио казну. Крио се по Сибиру, ма свашта. То је била одисеја. Он је толико способан да би могао да продаје фрижидере у Сибиру и бунде у Сахари. Шта је он урадио у Минску, то је чудо. Милион квадрата. Најзначајнији човек после Лукашенка је он данас у Белорусији.

Апостоловски: Да, видео сам, то је озбиљан посао.

Марић: Боје се људи овде да Карић не тужи Србију за оно што му је отела. Ја мислим да он не тражи ништа. Само да га пусте да се врати и да радио но што уме, да гради.

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*