Преминуо Мики Јевремовић

Један од најпопуларнијих југословенских поп певача Мики Јевремовић (75) преминуо је данас од последица можданог удара, сазнају "Новости"

0

Један од најпопуларнијих југословенских поп певача Мики Јевремовић (75) преминуо је данас од последица можданог удара, сазнају „Новости“.

Јевремовић, који је 27. децембра имао тежак мождани удар, неколико дана је био у коми.

У тренутку када је Микију позлило са њим је био његов брат Зоран. Певач је одвезен у Ургентни центар где му је указана помоћ, а затим је у полусвесном стању пребачен на одељење интензивне неге.

Иза себе је оставио ћерку Јелену.

Јевремовић је био изузетно популаран 60-их и 70-их година у бившој Југославији, а био је познат по шлагерима и баладама.

Учествовао је на бројним фестивалима: „Београдско пролеће“, „Ваш шлагер сезоне“ у Сарајеву и фестивалима у Загребу, Опатији и Сплиту.

Остаће упамћен по песмама Мама, Пијем, С ким си сада када је тужно време, Песникова гитара.

Доста је сарађивао са Микисом Теодоракисом и Борисом Бизетићем, који је за њега компоновао једну од најпознатијих песама Ако једном видиш Марију.

Поред Ђорђа Марјановића и Радмиле Караклајић, 70-их година је био веома популаран у Совјетском савезу.

Веома је волео шах, а учествовао је на великом броју домаћих и међународних турнира, а једном је чак ремизирао против светског првака Анатолија Карпова.

РТС/Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*