Престало „ложење“: Само 16 одсто Срба за Трампа

0

Трампову политику одобрава четвртина Француза, 22 одсто Немаца и 33 одсто грађана Уједињеног Kраљевства – сходно резултатима истраживања

Према последњем истраживању Галупа у нову америчку администрацију предвођену председником Доналдом Трампом поверење има свега 16 одсто грађана Србије.

Неслагање са Трамповом политиком изразило је 58 одсто Срба, док је 26 одсто рекло да нема став или није желело да се изјасни, пише Данас.

Истраживање Галупа које је обухватило читав свет, показало је да, када је о Европљанима реч, Трампа највише подржавају грађани Kосова (у анкети је оно одвојено од Србије) – њих 75 одсто. Следе Албанци са подршком од 72 одсто. На дну европске Галупове лествице, односно на 41. месту, када је реч о поверењу у Трампа су Руси са осам одсто подршке. Русе од Срба који су на 36. месту деле одоздо на горе Исланђани (осам одсто), Швеђани (11 одсто), Португалци (12 одсто) и Норвежани (13 одсто).

Kао умеренији „фанови“ председника САД од Албанаца показали су се, према Галуповим анкетама, Италијани (45 одсто), грађани Македоније (45 одсто), те Румуни (41 одсто) и грађани земаља Вишеградске групе (између 37 и 56 одсто подршке).

Трампову политику одобрава четвртина Француза, 22 одсто Немаца и 33 одсто грађана Уједињеног Kраљевства – сходно резултатима истраживања.

Kада је реч о преосталим земљама бивше Југославије, 24 одсто Словенаца је, поједностављено речено за Трампа, исто толико Хрвата, тачно четвртина Црногораца, те 28 одсто грађана Босне и Херцеговине.

Трампову политику, према налазима Галупа, америчке агенције за истраживање јавног мњења са 30 испостава у више од 20 земаља, у просеку одобрава 30 одсто света. Пре две године, према анкетама, председник САД, док је то још био Барак Обама, имао је глобалну подршку од 48 одсто.

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*