Прича најскупље сексуалне робиње која никог не оставља равнодушним

0

Једна од ослобођених јазидских заробљеника, девојка Зајнаб, коју су терористи ДАЕШ држали као сексуалну робињу, испричала је детаље о животу у заробљеништву и зашто је продата саудијском лидеру по већој цени од осталих робиња

Једна од ослобођених јазидских заробљеника, девојка Зајнаб, коју су терористи ДАЕШ држали као сексуалну робињу, испричала је детаље о свом животу у заробљеништву и зашто је продата саудијском лидеру по много већој цени од осталих робиња.

Зајнаб су, заједно са осталим језидским женама, киднаповали припадници ДАЕШ 2014. године, након што су терористи освојили њено село на западу провинције Нинаве у Ираку.

Она је говорила за арапско издање „Спутњик“, сећајући се хорора који је преживела последњих неколико година као сексуална робиња. Њу је мучио и злостављао терориста Абу Џафар.

„У почетку, милитанти су нас држали у Тал Афару, а након тога у Мосулу и сиријском граду Раки. Потом смо враћени у Ирак. Продали су ме терористи Абу Џафару, чија ме је љубоморна супруга често тукла, мислећи да ћу јој преотети супруга“, рекла је Зајнаб.

Она је додала да супруга терористе није желела ни да разуме чињеницу да је Зајнаб била жртва њеног супруга, који је са њом чинио шта је хтео. Зајнаб је рекла да се жене припаднице ДАЕШ још горе понашају од мушкараца. Оне малтретирају робиње и њихову децу. Према њеним речима, у чак три случаја децу коју су родиле језидске робиње отровале су жене ДАЕШ.

„Једном приликом, двогодишња девојчица у селу Којо обешена је кроз прозор куће“, сећа се Зајнаб.

Након што је неко време живела са Абу Џафаром, Зајнаб је продата другим милитантима, али је нико од њих није сексуално злостављао, јер је поред психичких траума имала проблем и са репродуктивним системом. Та чињеница је шокирала милитанте који су престали да је искоришћавају за своја сексуална задовољства.

„Познајем девојку из Раке која се убила јер није могла да издржи бројне тортуре. Још једна Јазиткиња од двадесетак година се убила након што јој је милитант показао видео-снимак на којем се види како она лежи без свести, а милитанти је силују“, прича Зајнаб.

Девојка је испричала како ју је Абу Џафар 2015. године продао саудијском лидеру из редова ДАЕШ Абу Али ел Карабу, који је имао 35 година. Сазнала је да ју је Караби купио за 13.000 долара. Питала га је због чега је толико платио за њу када су остале језидске жене биле продаване за стотинак долара.

„Рекао ми је да је толико платио јер говорим арапски, умем да рецитујем Куран, и због тога ћу добро обављати кућне послове“ каже Зајнад.

Претходно је јазитски активиста Кодер Калат испричао „Спутњику“ да је ирачка армија, након што је ушла у Мослу, ослободила неколико жена које су биле сексуалне робиње.

„Три жене и дете језидског порекла ослобођени су из ропства ДАЕШ у области Гогјали у источном Мосулу“, рекао је Калат.

Све жене биле су у заробљеништву од када су терористи заузели Мосул августа 2014. године.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*