Припадници Војске Србије шверцовали кокаин!

0

Полиција у Неготину запленила је у среду увече највећу колићину кокаина у последњих неколико година на том подручју, а опојну дрогу шверцовали су припадници Војске Србије

Двојица осумњичених, Мајданпечани Александар Н. (26) и Зоран С. (26) налазе се на служби на служби у гарнизону ВС у Зајечару. Трећи осумњичени, који је управљао аутомобилом је Неготинац Роберт А. (28). Против све тројице поднете су кривичне пријаве због сумње да су производили и стављали у промет опојну дрогу, а код њих је у тренутку хапшења пронађено 540 грама кокаина.

– Оправдано сумњамо да су тројица осумњичених били курири који су имали задатак да кокаин довезу до границе са Бугарском. Пронађени кокаин је највеће могуће чистоће, тако да би се „миксовањем“ добила много већа количина. Процењено је да би као таква, вредност на улици достигла суму од 120.000 евра – сазнајемо од извора блиском истрази.

Само хапшење било је као на филму.

– Роберт А. је возио „цитроен ксару“ који припада његовом оцу. Kретали су се ка излазу из Неготина. Пакети са дрогом били су код двојице припадника Војске Србије, од којих је један био на сувозачком, а други на задњем седишту аута. Роберт А. је приметио полицајца у цивилу, кога је познавао од раније. Уплашио се и покушао да побегне – сазнајемо незванично.

Међутим, одлично организованој акцији полиције није се могло умаћи.

– Имали смо дојаву и били потпуно спремни. Док су бежали колима, припадници Војске Србије су две кесе са кокаином избацили кроз прозор, али су оне убрзо након што им је полиција препречила пут пронађене. Тројица осумњичених није одраније позната полицији, па претпостављамо да су мислили да ће све проћи глатко – каже наш извор.

Полиција мисли да је кокаин стигао из Београда.

– Сва тројица осумњичених се за сада бране ћутањем. Могуће је да је у питању велики нарко клан, па се боје – истиче извор.

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*